Wiking nieuws juni 2024

Ook deze maand komt Wiking met nieuws (foto’s en tekst Wiking).

Ford FK 1000 Panoramabus

Als het op uitzicht aankwam, was de Ford FK 1000 precies goed. Het prototype is altijd een bron van bewondering op oldtimerbijeenkomsten. Vooral het saffierblauwe, organisch gevormde flankdesign geeft de Ford FK 1000 een ongewone uitstraling, vooral omdat het tweekleurige design van de elegante panoramabus uit de voormalige productiefaciliteit in Keulen meestal wordt gesierd door effen buikbanden. In die tijd was de Ford Transit panoramabus bedoeld als een concurrerend antwoord op de VW T1 in de Sambabus-uitvoering. Als je goed naar het WIKING-model kijkt, herken je de typeaanduiding “Taunus Transit” op de panoramabus. Een volkomen plausibele aanduiding trouwens, want de bus profiteerde al sinds 1958 van de 55 pk sterke motor van de Taunus 15M. Tot het einde van de eerste Transit-generatie in 1965 konden kopers van minibussen die op zoek waren naar comfort de “Panorama”-versie bestellen en werden ze niet teleurgesteld door het visueel aantrekkelijke exterieur.

De MZB 72 demonstratieboot van Lehmar

Lehmar maakt zelf reclame voor zijn multifunctionele boot. En dat is terecht gezien de grote vraag van reddings- en hulporganisaties. Als je je ogen over het WIKING-model laat dwalen, herken je de vele details die de brandweer, DLRG of THW zullen waarderen. De multifunctionele boot kan gemakkelijk bemanning en uitrusting vervoeren. De schipper heeft ook een centrale positie achter het stuurwiel, waardoor hij het best mogelijke overzicht heeft. De MZB 72 wordt gebouwd door het bedrijf Lehmar in Rechlin in het zuiden van Müritz en wordt voornamelijk gebruikt voor reddingsoperaties door hulporganisaties. Dit is precies het doel waarvoor hij wordt gebruikt in zijn 87-voudige miniaturisatie – nu ook in de demonstratieversie. Hulpdiensten kopen de MZB 72 die dankzij zijn lengte van 7,20 meter genoeg ruimte biedt voor maximaal 15 hulpverleners en de benodigde reddingsuitrusting. De door WIKING gerealiseerde dubbele buitenboordmotor maakt de Lehmar multifunctionele boot bijzonder authentiek.

Lada Niva – zwart

Black is beautiful: helemaal in het zwart – zo trendy kan het ontwerp van de Lada Niva zijn. Hij heeft een enthousiaste schare fans, want de Niva was de eerste vierwielaangedreven auto die betaalbaar was voor grote delen van de off-road gemeenschap. Voor bosbouw en landbouw zou de Lada met vierwielaandrijving uit de Russische productie een reputatie opbouwen als doorzetter – robuust en in staat om af te zien. WIKING presenteert de 87-voudige miniaturisatie met de typisch korte wielbasis.


VW T2 dubbele cabine “Deutsche Bundespost

Toen postmedewerkers van de telecommunicatiedienst met de Doka reisden. Aan het einde van de jaren zestig had niemand enig idee van Telekom – de telecommunicatiedienst van het postkantoor werd bemand door ambtenaren en het postkantoor werd beschouwd als een betrouwbare autoriteit. Er reden honderden VW T2 crew cabines door de hele Bondsrepubliek Duitsland en ze waren jarenlang onderweg voor officiële zaken. De technici van de telecommunicatiedienst waren onderweg met de allround transporter, bij voorkeur om telefoonverbindingen voor bedrijven en huishoudens te verzorgen. WIKING heeft het busje in zijn vroegere officiële uitvoering laten verschijnen. De VW T2 is altijd een klassieke transporter geweest. WIKING fans kunnen de telecommunicatiedienst Doka naadloos integreren in het thema van de postdienst.


Bakwagen (Hanomag L 28) – venstergrijs

Deze Hanomag was de eerste vrachtwagen die na de oorlog werd gebouwd. De typische motorkap met de kenmerkende horizontale grillebalken gaf de Hanomag L 28 zijn gezicht. WIKING ontwierp de sneltreinwagen in een prototypisch venstergrijs kleurenschema met een paars chassis. Het Hauber-prototype, dat in 1950 op het Autosalon van Brussel werd gepresenteerd, viel op door zijn brede voorkant met geïntegreerde koplampen. Aanvankelijk ontworpen voor een laadvermogen van 1,5 ton, volgden later versies met een laadvermogen tot 3 ton – de dieselmotoren hadden aanvankelijk 50 pk, later 65 en 70 pk. Al in 1951 bedroeg het exportaandeel 47% – er werd geleverd aan 48 landen.

Vrachtwagen (Opel Blitz) – donkerblauw

Vooroorlogse Opel maakte de naoorlogse jaren mobiel. WIKING-oprichter Fritz Peltzer had een goede reden om de Opel Blitz van de eerste generatie in de jaren 1970 als klassieker in het programma op te nemen. De Blitz-Hauber werd niet alleen tijdens de oorlogsjaren, maar ook daarna beschouwd als een multifunctionele vrachtwagen. Zonder de Opel Blitz uit oorlogstijd zou de wederopbouw na de oorlog moeilijker zijn geweest. Vele honderden voertuigen uit de voorraad van de Wehrmacht hadden de jaren immers overleefd en kwamen al snel met een nieuw ontwerp op de proppen. De bakwagen werd als betrouwbaar beschouwd, vooral omdat er toen nog voldoende reserveonderdelen beschikbaar waren.

Accessoireset – Motorfietsen/ Handkarren

Huifkarren en motoren maakten deel uit van de WIKING wereld. De motoren met en zonder zijspan en de handkarren waren populaire accessoires bij WIKING voor het creëren van de grote wereld van kleine miniaturen. Iedereen die de geschiedenis van WIKING heeft bestudeerd, kent de zinvolle ideeën achter het programma van de jaren vijftig en zestig. Destijds had WIKING-oprichter Fritz Peltzer een sterk gevoel voor missie en wilde hij zijn bijdrage leveren aan verkeersveiligheidseducatie. Met de wegenkaart, die WIKING op veler verzoek van verzamelaars al in een getrouwe herdruk heeft uitgebracht, wilden de modellen en accessoires hun leeridee voor verkeerseducatie in kinderhanden brengen. De handkarbestuurder en de motoren maakten hier lange tijd deel van uit.

Accessoireset – fietsers

WIKING toonde al vroeg een hart voor fietsers. Wie vandaag de historische wegenkaart uitrolt, kan nu fietsers van historische mallen aan het decor toevoegen. Met z’n tweeën blaast WIKING de vroegere accessoires nieuw leven in en voegt de geminiaturiseerde verkeersdeelnemers in drie verschillende kleuren toe aan het assortiment. De fietsfiguren waren ooit bedoeld als inspiratie voor de “verkeersschool” op een schaal van ongeveer 1:90. Hiervoor liet WIKING-oprichter Fritz Peltzer verschillende wegenplannen ontwerpen, als een soort verkeersgericht speeloppervlak. Ze waren jarenlang als papieren rollen in de handel verkrijgbaar en konden gemakkelijk thuis op de keukentafel worden uitgerold – het idee achter het WIKING speelsysteem, dat ooit veel verder moest gaan dan het modelbouwidee, was levendige verkeerseducatie met een speelse inslag. Enige tijd geleden heeft WIKING het verkeersplan opnieuw uitgegeven als herdruk.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.