Weer een Packard van BoS

Van BoS-Models (zie MCW) is deze Packard 733 Straight 8 Sport Phaeton 1930 in donkerrood en zwart verschenen:

Dat model was er al eens in groene kleuren:

 

Misschien niet helemaal eerlijk maar er lijkt toch wel verschil met in ieder geval dit voorbeeld te zijn:

0 gedachten over “Weer een Packard van BoS

 • Jan is de rode van jouw foto niet een model 745, mogelijk betekent dat een wat langere wielbasis (ik ken het systeem achter de nummering niet)?
  Als ik zoek op Packard 733 vind ik een licht- met donkergroene die wat beter op het model lijkt, maar de reservewielen achterop gemonteerd heeft. En op diezelfde site ook een rood-zwarte met beige kap (!), die weer een 745 blijkt te zijn, en ook inderdaad iets langer is, gezien de afstand tussen achterportier en begin van het dak.
  Kortom, eigenlijk allebei andere auto’s dan het model van BoS. Ik weet het ook niet hoor, auto’s van die leeftijd zijn misschien wel allemaal uniek ….

 • … ja, want vaak kocht de klant alleen een chassis en liet daar door een carrosseriebouwer een carrosserie naar keuze op zetten…..

 • Huug, klopt dat die rode een 745 is, ik had het verkeerde bijschrift gelezen. Kennelijk is die wat zwaarder gezien het grootformaat banden.
  Hier wel een 733 met inderdaad wat kleinere banden, die klopt beter:
  733

 • De Packard is een van de eerste BoS-modellen en helaas niet helemaal up-to-scratch. De minder geslaagde spaakwielen hadden beter door schijfwielen vervangen kunnen worden, dat was makkelijker en mooier geweest.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.