Waar is de Renault T Euro6 van Éligor?

Op de Spielwarenmesse stond bij Éligor een 1/87-diecastmodel van de nieuwe Renault T440/T480 Euro, de zeg maar ‘normale slaapcabine’ en dus niet het topmodel met de verhoogde cabine. Dit is meer de opvolger van de Premium Route dan van de Magnum. Maar omdat het (tot nu toe?) het enige model is van een nieuwe Renault truck wel interessant. Veel meer dan dat het om een promotiemodel voor B2PWeb ging was niet te achterhalen. Renault Trucks zelf heeft (tot nu toe?) kennelijk ook geen interesse getoond in een 1/87-model.

OK, het promotiemodel schijnt er te zijn, maar waar is het dan te vinden. En zijn er niet toevallig ook nog meer? Voortdurende naspeuringen op het wereldwijde web hadden geen resultaat. Tot nu…….

Vrijwel gelijktijdig is er een afbeelding van het model van Éligor zelf en verschijnt het model op de Chinese veilingsite Taobao. Daar blijkt het model voor een klein prijsje te koop (waar ik overigens na een eerdere slechte ervaring maar van heb afgezien; ik wacht wel tot het ergens anders opduikt). Het is duidelijk wel een diecastmodel, eenvoudig maar het lijkt wel aardig. Maar goed, de afbeeldingen en ter vergelijk een voorbeeldfoto van Renault Trucks zelf:

Eligor Renault T520Eligor Renault T480 voorbeeld

Afbeelding van het model op Taobao:

Eligor T520 B2PWeb

Overigens stonden er nog wat opvallende, niet eerder geziene Éligor-modellen te koop: een nieuwe Volvo FH4 met koeltrailer van “STG” en een nu ‘oude’ Premium DXI van het Spaans-Franse “Calsina-Carre”, beide duidelijk ook promotiemodellen

eligor volvo fh4 stgEligor Premium Calsina-carre

Afbeeldingen: Éligor, Renault Trucks, Taobao

 

0 gedachten over “Waar is de Renault T Euro6 van Éligor?

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.