Vraag over de nieuwe NL-modellen van BREKINA

De drie door Brekina aangekondigde NL-modellen zijn al in de handel. Hier de twee “Frans Maas“-modellen:

z-brekina-lp-01

En hier het “Ruiten Troef“-model eens wat groter:

z-brekina-lp-02

De vraag is wie meer over “Ruiten Troef” van het ‘voorverpakt kwaliteits vlees’ weet. Misschien zelfs een voorbeeldfoto of iets dergelijks kan leveren. Het is altijd de moeite waard wat meer over de achtegrond van een model als dit te weten, misschien zit er wel een artikeltje in.

0 gedachten over “Vraag over de nieuwe NL-modellen van BREKINA

 • Het Ruitentroef model is een voorbeeld van de huidige modelpolitiek van Brekina.
  Veel modellen besteld Brekina in grotere oplage in verschillende maar wel vooraf bepaalde kleuren bij hun fabrikanten in China.
  Deze modellen komen gemonteerd, maar onbedrukt naar Duitsland. Brekina zorgt voor de bedrukking.
  Voorbeelden hiervan zijn de Mercedes O305 bussen en dus ook de Mercedes LP bakwagens. Brekina heeft eenzelfde blauwe Mercedes met Edeka bedrukking uitgeleverd.
  Het kan dus maar zo zijn dat er nooit een Mercedes LP bij Ruitentroef gereden heeft, maar dat men bij Brekina geinspireerd is door de foto van het Buzzy Bee forum.
  Op deze manier probeert Brekina de kosten in toom te houden, en toch attractieve modellen in de huidige kleinere oplagen te brengen.

 • Tja Brekina’s wegen zijn soms ondoorgrondelijk. Er zit namelijk al een model van de Mercedes Kurzhauber in het programma, daar hebben ze nota bene zelf ooit een koelwagenversie van Zwan van gemaakt.
  Mogelijk een kwestie van een restantpartij in een bepaalde kleur die weg moet. Vandaar de vele vreemde uitvoeringen van de laatste tijd. Niet mijn ding, eerst modellen laten maken en dan pas een uitvoering bedenken die “ongeveer” klopt.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.