VOLVO-promotiemodellen, laatste deel 10 (aangevuld)

In dit laatste deel komen we bij de Volvo-modellen van verschillende merken die de laatste jaren zijn verschenen.

Als eerste uiteraard aandacht voor de topmodellen van Herpa, die inmiddels al zo’n beetje alle varianten van de Volvo FH4 in model heeft uitgebracht wat je niet genoeg kunt toejuichen. Als eerste verscheen de zilverkleurige FH met XL-cabine in de Volvo promotie-uitvoering, die niet als echt Volvo-promotiemodel maar als gewoon seriemodel is verschenen.

Een bijzonder model was de Volvo FH4 XL als weergave van de “Volvo Trucks Innovation Tour” zoals die in Oostenrijk heeft plaatsgevonden:

Totaal gemist maar met dank aan Dennis Vos nu aangevuld: dit Herpa-model is ook gemaakt t.g.v. de Volvo Trucks Innovation Tour 2015

Nog een heel apart Herpa-model is de Volvo FH4 van de “Lang Transporte” die op zich al een flink opvallende promotietruck van het “Volvo Group Truck Center Sued GmbH” is:

Opvallen doen ook de speciale Volvo’s uit de “Performance Edition” waarvan Herpa twee varianten heeft gemaakt/aangekondigd. Dit zijn wel de versies met de ‘Zweeds”-gele strepen (bestaat die zwarte eigenlijk wel?), ze zouden ook nog de Noorse en zelfs de Braziliaanse variant kunnen maken (die bestaan namelijk wel).

Voor de volledigheid even nog wat afbeeldingen van de Volvo FH4-modellen van AWM, helaas nog steeds op het aloude chassis, het diecastmodel van Holland-Oto (en dat is dezelfde als die van Motorart) en het aardige diecastmodel van Éligor; van geen van die merken is voor zover mij bekend een Volvo-promotiemodel te bekennen. Datzelfde geldt voor het WSI-model.

Daarmee zijn de FH4-modellen wel afgedaan en kunnen we de aandacht verleggen naar de klassiekers die de laatste jaren zijn verschenen:

Brekina maakt een op zich prima model van de aloude Volvo N88 en heeft daarvan deze combinatie met opdrukken ter Volvo-promotie uitgebracht; de vraag is wel of die zo heeft bestaan want het doet wel een stuk moderner aan dan de wagen zelf is:

Vrij recent nog verscheen van Brekina ook het model van de Volvo F613, het model met de cabine van de “Club-van-vier”, en daarvan verschenen deze drie varianten met de opdrukken die eind jaren ’70 wel bekend waren:

Van Wiking zijn er sinds kort modellen van de aloude Volvo F88 en F89, als seriemodel verscheen de neutraal gekleurde F89 met “Volvo”-container die je wat ruim gezien nog als promotiemodel zou kunnen beschouwen:

Weer terug naar moderne trucks met de nog vrij recente aankondiging van twee Amerikaanse Volvo-modellen door First Gear:

De diecastmodellen zijn er al en worden ook via de merchandise-shop van Volvo Trucks America verkocht en dan in, als ik het goed heb begrepen, Volvo-doos; de modellen zijn niet voorzien van opdrukken van showstriping of iets dergelijks en zijn er in een paar verschillende en wel mooie kleuren, waarvan hier maar een paar:

Met deze modellen van First Gear zijn de laatste VOLVO-promotiemodellen voorbij gekomen en kan ik deze serie wel afsluiten. Waarschijnlijk zullen er nog wel modellen komen, in welke vorm en van welke fabrikant dan ook. Wie weet of deze straks in model te bewonderen zijn:

(Terug naar deel 9)

 

0 gedachten over “VOLVO-promotiemodellen, laatste deel 10 (aangevuld)

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.