Volvo FH4 “Saint-Gobain” van ÉLIGOR

Z-Eligor 01

Op de Spielwarenmesse stonden bij Éligor als gewoonlijk een paar modellen in 1/87 in een hoekje in de vitrines. Dit jaar op de voorgrond een model van een Volvo FH4 met binnenlader in de uitvoering van “Saint-Gobain”. Zowel die Volvo als die binnenlader zocht ik nog en nu heb ik beide in één keer op tafel staan.

Z-Eligor 02

Éligor gebruikt de eigen modellen in 1/87 uitsluitend als promotiemodellen, ze brengen ze niet in de handel. Dat geldt ook voor dit model dat in een keurig doosje aan Saint-Gobain is geleverd. Wel grappig dat op het doosje staat dat het een 1/43-model is!

Het model van de Volvo FH4 heeft Éligor al langer. Het is ook het gebruikelijke concept: diecast-cabine op een kunststof chassis. Apart ingezet zijn zwarte band met ruitenwissers, zonneklep en natuurlijk de zilverkleurige grille, de matig gedetailleerde koplampen zijn zilver ingekleurd. Het chassis is prima gedetailleerd, het enige dat mist zijn achterlichten. Volgens de fijne opdrukken op de cabine is het 750EEV.

Z-Eligor 03

De binnenlader is al langer in het programma van Éligor te vinden (o.a. bij een serie modellen voor Lannutti te vinden geweest). Voorbeeld is duidelijk een Langendorf Floatliner, de opbouw is diecast (en dus zwaar) en ook hier is het eenvoudige chassis kunststof. Goed gelakt en voorzien van opdrukken ziet het er prima uit.

Z-Eligor 04

Kennelijk is het model gemaakt ter gelegenheid van het 350-jarige bestaan van “Saint-Gobain”, op zich al wel bijzonder dat ze daar al sinds 1665 in de weer zijn.

Wie had gedacht dat deze Volvo ook wel het chassis voor het eerder al voorgestelde model van de Renault T zou leveren komt bedrogen uit. Die zijn echt totaal verschillend!

Z-Eligor 05

 

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.