“VISSERS van het NOORDEN” in model

Één van de bekende bedrijven uit het noorden van ons land is wel “Heiploeg” uit Zoutkamp, groot in het vangen en verwerken van garnalen. Dit van oorsprong kleine bedrijf in Zoutkamp is uitgegroeid tot één van de grootste garnalenhandels in de wereld. Toen het bedrijf in problemen raakte is het overgenomen door de grote vishandel Parlevliet & Van der Plas uit Katwijk. Meer info is te vinden op de website van Heiploeg.

Heitrans is het transportbedrijf van Heiploeg, gespecialiseerd in koel- en diepvriestransport. Heitrans werd in 1987 opgericht om ook transport te kunnen uitvoeren voor derden, om ‘lege ritten’ zoveel mogelijk te voorkomen: vrachtwagens die naar de Duitse of Deense kust rijden om daar aangelande Noordzeegarnalen op te halen, kunnen bijvoorbeeld eerst groente en fruit uit Nederland afleveren en daarna de garnalen laden voor transport naar Zoutkamp. Vandaag de dag voeren Heitrans vrachtwagens alleen transporten uit van en naar Nederland, Duitsland, Denemarken, België en Noord-Frankrijk en heeft het nauwe samenwerkingsverbanden – die tot vele synergieën leiden – met andere transportbedrijven die kwaliteit en duurzaamheid ook hoog in het vaandel hebben staan. Door deze samenwerkingsverbanden kan Heiploeg voortdurend rekenen op een zeer betrouwbare transportdivisie die de klanten van Heiploeg tijdig en correct belevert. Al het transport wordt centraal georganiseerd en gecoördineerd door Heitrans in Zoutkamp.

In de loop van de afgelopen 25 jaar zijn er een aantal modellen gemaakt van Heiploeg-trucks, in eerste instantie door AWM met een Iveco en een Volvo in de opvallende oude kleuren:

Vissers 01Vissers 02Vissers 03

Na de ingrijpende verandering in het uiterlijk volgden deze modellen:

Vissers 04Vissers 05Vissers 06

Ook een AWM ‘Sondermodell’ via Schlüter:

Vissers 07

De laatste in de rij modellen is er van Wiking met een fraaie meerkleurige uitvoering:

Vissers 08

Tegenwoordig zien de wagens er zo uit, zou best wel weer eens een mooi model mogen opleveren:

Vissers 09

Eén gedachte over & ldquo; “VISSERS van het NOORDEN” in model & rdquo;

  • Ze hebben jaren naar zuid Spanje en Marokko gereden, en nu naar Franse haven waar ze op de boot gaan naar Marokko.
    Hier worden de garnalen gepeld. Ze zijn hier nu bezig om het machinaal te doen, dat schijnt nu aardig te lukken.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.