Bennie’s verzamelbakken deel 1

In HO-Berichten 191 hebben we het uitgebreid over het oprichtingsjaar 1986 en de in die tijd aangeboden modelauto’s gehad.

Tijdens mijn zoektocht naar modelauto’s uit 1986 voor de bijdragen in HO-Berichten 191 stuitte ik op verzamelbak nummer 1.

U moet weten, ik verzamel, sinds mijn modelspoorbaan vol met modelauto’s stond, mijn modelauto’s in Herpa verzamelbakken. Daarin werden mijn verzamelde, maar ook omgebouwde modelauto’s gestald en deze verzamelbakken hingen op mijn slaapkamer. Was er geen plaats meer voor nieuwe verzamelbakken ging die, die het langste hing de zolder op. Dit proces heeft heel lang door kunnen gaan, ook toen ik op een ander adres woonde.

Met de komst van kinderen en de bijbehorende kinderkamers werd de ruimte voor verzamelbakken allengs minder. Al 8 jaar wonen we weer in de woning waar alles ooit eens begonnen is (vroeger mijn ouderlijk huis, tegenwoordig mijn eigen woning). Ik heb nu nog plaats voor maar 3 verzamelbakken, maar het principe van doorschuiven is gebleven. Dat doorschuiven gaat niet zo snel meer want ik koop niet zoveel modelauto’s meer. En verbouwen is al bijna helemaal van de baan.

img_2003Nu we het jubileumjaar bijna hebben afgesloten wil ik toch nog even laten zien, wat er allemaal in verzamelbak 1 zit. Dit zijn modelauto’s van rond 1986, deels verbouwd, maar wel allemaal gesupert. Gesupert staat bij mij voor het uit elkaar halen van een modelauto en met wat likjes verf details ophalen en het interieur naar voorbeeld verven. Kleur en bedrukking van het model blijven onaangetast.

img_4715MAN F90 aanhanger-combinatie. Een model uitgegeven tijdens de introductie van het voorbeeld in 1986. Het model is “gesupert”.

img_4717Scania R142 24mtr. combinatie “Bilspedition”. Mijn eerste echte ombouw met decals van DMC. Wat was ik daar trots op. Vooral het maken van Scandinavische details als spatborden over de wielen en de opvallende reservewiel-ophanging gaven mij veel voldoening.

img_4720Met de kitjes van Kibri waren leuke dingen te doen. Soms dienden de onderdelen uit deze kitjes voor grotere ombouwen, soms waren ze basismodellen voor kleinere ombouwen. Bij het hier afgebeeld model heeft de Mercedes-Benz NG cabine moeten wijken voor een Scania 111 cabine van Wiking. Natuurlijk zijn alle onderdelen opnieuw gelakt en zijn er zelfklevende stickers uit de Kibri kit op gekomen.

img_4718Volvo F12 trekker met dromedarybox en oplegger. Ook een typisch Zweedse combinatie bestaande uit Herpa delen. De decals stammen van Albedo.

img_4722img_4723De Scania P82M van Denkhaus Spedition is weer een ombouw. De huif, die al de juiste kleuren had, heb ik gezet op een Scania P82M bakwagen. Daarna is alles in de juiste kleuren gelakt en er is een Roco laadklep achteraan gekomen. De laadklep is tegenwoordig veel gezocht maar zeer zeldzaam.

img_4724Volvo F89 met chemie-tankoplegger “Kieserling”. Dit was een van de eerste door Albedo uitgebrachte Volvo’s F88/89. Ik heb weinig tot niets aan dit model gedaan.

img_4726Praliné was de enige aanbieder van een Mercedes-Benz LN met slaapcabine. Het was niet zo’n geslaagd model, maar er was niets anders op de markt. Voor mij reden er een aan mijn verzameling toe te voegen.

Dit was deel 1 van modelauto’s uit verzamelbak 1. Meer zal volgen, want er konden zo’n 20 vrachtwagens in zo’n bak. 

Naar deel 2

0 gedachten over “Bennie’s verzamelbakken deel 1

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.