Tonkin breidt aanbod 1/87-modellen verder uit (aangevuld)

Tonkin brengt nu al veel modellen in schaal 1/87. Dat gaat de komende maanden nog veel meer worden, gelet op de vele foto’s van nieuwe prototypes die ze nu al bekend hebben gemaakt. Hierboven ziet u twee nieuwe basismodellen in de vorm van de Kenworth T800W en de Peterbilt 367 (Tonkin levert promotiemodellen aan de beide merken van Paccar). Kunt u ook eens zien welke delen van zo een model diecast metaal zijn en welke delen uit kunststof zijn. Deze modellen zouden ook te maken kunnen hebben met de volgende prototypes, namelijk voor nieuwe 4- en 5-assers met liftassen, zoals die voor zware trekkers en voor kippers gebruikt worden (de afgebeelde cabines zijn alleen voor het passen gebruikt).

Bij zware trekkers horen ook zware trailers en dus komt er ook een nieuwe dieplader, daarbij afgebeeld ook de nieuwe vlakke trailers.

En dan komen er nog twee nieuwe trailers: een Amerikaanse Walking Floor-trailer (rechts) en wat Tonkin noemt een Possum Belly trailer (zo ver ik weet een onderlosser voor losgestort citrusfruit, maar ik kan me vergissen).

En omdat die zo mooi is nog een model dat gemaakt is voor de Tennessee Highway Patrol.

AAnvuling: wat andere afbeeldingen van de nieuwe trailers; zoals Bert Makkinga al opmerkte is een Possum Belly trailer bedoeld voor het vervoer van houtsnippers (bedankt Bert). Ook afgebeeld is de achterzijde van de grote verhuistrailer.

En die verhuistrailer is er binnenkort al met een Kenworth W900L trekker in deze uitvoering:

Eén gedachte over & ldquo; Tonkin breidt aanbod 1/87-modellen verder uit (aangevuld) & rdquo;

  • Zeer welkom nieuws Jan, zoveel nieuwe modellen zijn hier behalve de nieuwere Tonin’s dan niet uitgekomen, hoop dat er nog iemand uitkomt met de nieuwe International Lonestar in kant en klare vorm. De possum belly word volgens mij ook gebruikt voor ander losgestort materiaal dan fruit in b.v. Noord Ontario en Quebec voor zaagsel.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.