SHELL-modellen deel 7

Natuurlijk mag ook het vaderlandse EFSI niet ontbreken, want het diecastmodel van de oude Mercedes-Benz heeft ook dienst gedaan als basis voor en een kleine tankwagen en als trekker voor een eenvoudige tankoplegger:

Of er van deze gele met rode versie echt varianten hebben bestaan is mij niet duidelijk, wel vond ik nog deze waarbij de rode strepen ontbreken:

Die MB met oplegger verscheen ook in het Franstalige deel van Europa:

Nadat Shell in de jaren ’80 het uiterlijk wat moderniseerde met meer wit kwam van EFSI ook nog deze variant:

Van de daarna verschenen modellen met o.a. de DAF 2800, Scania’s en Volvo’s zijn mij geen Shell-modellen bekend.

Iets verder terug in de tijd, want al in de jaren ’60 maakte Rivarossi een prima model van een tankoplegger die met een oude Fiat als trekker zonder ruitjes verkrijgbaar was. Bij mijn weten maakte Rivarossi zelf geen Shell-model maar was de afgebeelde Shell-oplegger alleen verkrijgbaar bij het treinenmerk Trix, die onder meer deze wagon met Trix-koppelingen en met oplegger van Rivarossi aanbood:

Om de combinatie kompleet te krijgen was er een tweede wagon met daarop de trekker in geel of rood:

Komen we vanzelf bij die andere Italiaanse fabrikant van modeltreinen: Lima. Want Lima had een prima model van een tankoplegger in het programma met een heel aardige oude FIat met ruitjes maar zonder interieur als trekker. Daarvan is wel een Shell-variant bekend:

Ook met rode trekker:

Misschien is het u ook opgevallen maar die tankoplegger is bijna identiek aan de Wiking-oplegger inclusief de opengaande klep aan de achterkant; dit schijnt de instemming van Wiking te hebben gehad. Hier de beide opleggers naast elkaar:

Hiermee is de serie met de oudere alleen gele basismodellen nog niet afgesloten, meer in het volgende deel.

 

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.