SHELL-modellen deel 6

In dit deel 6 rond ik het overzicht van Majorette af. Medio jaren ’80 kregen SHELL-tankwagens meer wit en dat leverde bij Majorette natuurlijk ook een nieuwe variant van de tankoplegger, hier met Bernard trekker:

Hier nog wat varianten, waarbij bij het ene model de geel-rode strepen zelfs helemaal zijn verdwenen.

Maar de meest bekende zal toch wel deze zijn geweest met de nog steeds iets te kleine Mercedes-Benz NG als trekker in het geel:

Een bijzonder aardig model van Majorette was toch wel het model van de Ford Cargo dat vrijwel H0 bleek te zijn. Van die Ford Cargo verschenen ook modellen met tankopbouw al dan niet met een aanhanger zoals deze:

Als losse motorwagen was die er ook in geel en in wit:

Echt bedoeld als H0-model was het model van de grote Amerikaanse Ford met een korte oplegger en aanhanger die in deze ‘Shell’-uivoering verscheen, een paar jaar later kwamen die ‘doubles’ weer in de handel maar nu met een heel aardige Mercedes-Benz SK als trekker:

Opvallend was ook het wat te eenvoudige model van de Volvo F12 Globetrotter die met de leuke gastankoplegger in ‘Shell’-versie is verschenen:

De hieronder getoonde variant zou heel goed uit twee verschillende modellen samengesteld kunnen zijn, het geeft wel aan dat die Volvo redelijk op schaal H0 was.

Tegenwoordig is Majorette onderdeel van de Simba-Dickie Groep, waar bijvoorbeeld ook Schuco onder valt. In het huidige programma van Majorette zijn heel aardige MAN TGX- en MB Actros-diecastmodellen in H0 te vinden, maar een ‘Shell’-variant heeft dat nog niet opgeleverd.

In het volgende deel meer oud spul

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.