SHELL-modellen deel 18

Nog een aflevering met vooral oudere diecastmodellen. De vorige eindigde ik met de Ford C met tankoplegger en deze begin ik met weer die Ford C maar nu als “Road Champs”-model onder andere als deel ven een setje modellen:

Een ander indertijd bekend merk uit Hong Kong was PlayArt die prima modellen in H0 maakte zoals de MACK Cruiseliner die er ook met Shell-tankoplegger is geweest:

Ook uit HK kwam dit modelletje van een heuse Saviem tankwagen, die Saviem trof ik ooit als kleine kipper maar die blijkt er dus ook als tankwagen te zijn geweest. Een leuk model en prima op schaal:

Van het Spaanse Guisval waren er ook diecastmodellen onder meer de Amerikaanse Kenworth W900 en K100, die er beide met een wat korte tankoplegger in Shell-uitvoering zijn geweest:

Dit model van een Scania met tankoplegger blijkt ooit door PlayArt te zijn gemaakt, maar ik wist niet dat het Duitse Dickie die ook heeft verkocht; dit model heb ik ooit wel eens gezien maar het leek me toen aan de wat te kleine kant maar ik kan me vergissen:

Nu even heel wat anders; wie herinnert zich het Faller AMS-systeem nog? Dat systeem waarbij autootjes via een sleuf over een baan bewogen konden worden? Zo ver ik weet waren er bij Faller wel vrachtwagentjes en zelfs tankwagentjes, maar geen in Shell-uitvoering. Die waren er wel bij het Amerikaanse Aurora AFX, die zoals een hele reeks andere merken op het Faller AMS-systeem voortbouwde onder andere met deze Peterbilt met tankoplegger met als extraatje ook licht:

Later verscheen ook nog een model van de GMC Astro met die tankoplegger:

Tegenwoordig blijkt dat AMS-systeem nog steeds de basis te zijn voor de nu door AutoWorld aangeboden modellen waaronder weer die GMC:

Het einde van deze reeks raakt in zicht; in volgende afleveringen nog wat meer curiositeiten en het invullen wat nog wat losse eindjes.

0 gedachten over “SHELL-modellen deel 18

  • Weer een mooie serie SHELL modellen. Die Scania van Dickie/Playart lijkt mij uit de dezelfde reeks als de kleine Scania van Blokker en die is te klein schaal 1:100. Jammer dat het einde in zicht raakt.

  • Motorsport modellen met shell reclame erop…. Zou een leuke aanvulling zijn en ik gok dat dat er ook een heleboel zijn.
    Leuke serie Jan, volgens mij ben je weer door alle krochten van het web geweest.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.