SHELL-modellen deel 16

Als je de Matchbox-modellen de revue laat passeren moet je ook die andere, vroegere Britse merken noemen. Zoals het submerk van Corgi: Husky dat o.a. een model van een Guy Warrior tankwagen maakte; een model dat een beetje te klein voor H0 lijkt maar wel in twee varianten met verschillende tanks te vinden was:

Een nog minder bekend merk is wel Budgie Toys, erg eenvoudige modellen in wisselende schaal. Deze Bedford tankwagen zou in de buurt van H0 kunnen zijn:

Corgi zelf had weer een serie Corgi Junior-modellen met daarbij deze Leyland Boxer tankwagen die goed past bij H0 maar ook wel erg simpel is, de rode is naar verluidt een Hongaarse (???) variant:

Weer later was er deze Iveco tankwagen:

En deze (echt te) kleine ‘Amerikaanse’ tankwagen:

Eind jaren ’80 maakte Lledo een klein serietje modellen van de toenmalige Leyland Marathon, die volgens meneer Odell zelf dichter bij H0 dan het Engelse 00 waren. Dat klopt aardig zoals bij deze tankwagen:

Lledo is daarna vrij geruisloos opgegaan in Corgi, het model van de Leyland Octopus in de typische Engelse “Shell BP”-uitvoering verscheen als Corgi Trackside en is meer richting 00:

Dan was er nog Dinky Toys met de serie kleintjes onder de naam Dinky Dublo, verschillende schalen maar dit blijft een leuk model van de AEC Mercury tankwagen in weer die “Shell BP”-uitvoering:

Ter afsluiting even over naar Siku want die maakte en maakt ook wel modellen in 1/87 of daaromtrent; dat laatste vooral bij de goedkope blister-modellen. En daar zat nu net dit leuke tankwagentje bij, zo te zien een Iveco Magirus:

Dat die qua schaal aardig in de buurt zit laat deze afbeelding wel zien:

In een volgend deel nog meer soms vreemde diecastmodellen.

Eén gedachte over & ldquo; SHELL-modellen deel 16 & rdquo;

  • Jan, weer een mooie serie. Jammer van dat model van Bugdie, een niet zo’n geslaagde versie van de Bedford S-series. Terwijl De Bedford TK uit die serie wel een gave cabine heeft alleen veel te klein voor H0.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.