SHELL-modellen deel 14

Schuco is al een heel oud merk en maakte en maakt onder andere onder de naam Piccolo een serie dichtgegoten metalen modellen in circa 1/90. Daarbij één Shell-model van de (echt te) kleine Mercedes-Benz met tankoplegger:

Al weer een aantal jaren geleden kwamen er bij Schuco ook weer modellen in 1/87, diecastmodellen die eerst onder de naam Junior Line maar later gewoon als Schuco Edition 1:87 in de handel verschenen. Daarbij ook een heel aardige MB Axor met tankoplegger in deze Shell-uitvoering:

Daarvoor al verscheen een MB Actros combinatie, die wel veel leek op het vergelijkbare Herpa-model en een goed gedetailleerde indruk maakte:

En daarvan verscheen ook nog alleen de motorwagen:

Elders in de wereld verscheen diezelfde MB Actros combinatie als Cararama-model, waarmee bleek dat de fabrikant van het model dus het Chinese Hongwell was:

Hongwell verving wat later die MB door een Scania 144 met dagcabine, later ook nog met wat andere wielen:

Die Scania was/is er ook als motorwagen:

En opmerkelijk: die Scania motorwagen ook in Scania-doosje

Of Hongwell nog actief is, is niet duidelijk; op de website is al een tijd geen activiteit meer te bespeuren en het merk Cararama lijkt ook niet meer gevoerd te worden. Wel lijkt het dat er nog steeds modellen worden gemaakt o.a. voor Oxford Diecast en Motorart.

In het volgende deel nog meer opmerkelijke diecastmodellen.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.