SHELL-modellen deel 13

Na Herpa is er ook even aandacht voor merken als AWM, Albedo en Busch. Even aandacht omdat er van die merken maar weinig modellen met het Shell-logo erop bekend zijn. AWM heeft een best mooie tankoplegger maar dat heeft (tot nu) maar twee Shell-modellen opgeleverd, beide overigens naar voorbeelden van de Spedition Klumm uit Ingolstadt, het eerste model met een MAN F90 het tweede met een MAN F2000 XT als trekker:

Albedo heeft geen Shell tankwagen gemaakt, wel heel aparte modellen van het vroegere “Shell VDM Truck Racing Team” met een prima gelukt model van de racetransport-combinatie met speciale aanhanger ……

….. en daar hoort dan ook de MAN-racetruck bij:

Van Busch is er zo ver mij bekend tot nu toe maar één Shell-model en wel dit leuke modelletje van een Tempo Hanseat met Engelstalig opschrift:

Dan nog een paar opmerkelijke modellen. In het vorige deel zag u de “Shell Rimula”-modellen van Herpa, maar daar blijkt ook een diecastmodel van te zijn, mogelijk van fabrikant Welly:

Overigens wordt deze tankwagen van Welly nog steeds veelvuldig aangeboden:

Ook een curositeit is het diecastmodel van de MAN TGA met tankoplegger dat naar verluidt alleen in Polen te vinden was/is:

In het volgende deel aandacht voor wat meer interessante diecastmodellen.

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.