Scania van Steghuis transport van De Kleine

Scania R met oplegger Steghuis Transport Twente 1:87

In samenwerking met Steghuis Transport Twente heeft De Kleine Benelux bv een model mogen produceren in de schaal 1:87, een Scania R met oplegger in de kleuren van Steghuis Transport Twente uit Denekamp.

Steghuis Transport Twente is in 1959 opgericht door Gerard Steghuis en zijn vrouw Marietje Steghuis-Benneker. Vanuit Oldenzaal leverde dhr. Steghuis veevoer aan agrariërs in Twente, destijds nog met paard en wagen. In 1979 nemen de zonen van dhr. Steghuis het bedrijf over. Naast de mengvoerhandel beginnen zij een transportbedrijf. Op 1 januari 2000 worden alle activiteiten verplaats naar Denekamp. Inmiddels bestaat het transportbedrijf uit ruim 100 medewerkers. Het wagenpark is natuurlijk in de loop der jaren ook meegegroeid en bestaat nu uit tachtig eenheden; 67 trekker oplegger combinaties , 10 bakwagens met aanhanger en 3 bussen. (bron website Steghuis Transport Twente)

Het miniatuur is te bestellen bij uw Herpa dealer onder artikel nummer 1785 en zal na verwachting in week 14 2012 worden uitgeleverd.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.