SCANIA PROMOTIEMODELLEN deel 8

Eind 1995 introduceerde Scania de nieuwe ontworpen 4-serie die prompt werd uitgeroepen tot “Truck of the Year 1996”. Om het een beetje overzichtelijk te houden in dit deel alleen de best wel vele modellen van Wiking, anders wordt dit deel gewoon te lang.

Ook bij de 4-serie was Wiking het eerst met een model, eigenlijk zijn dat steeds maar varianten op één model en wel dat van het model met de Topline-cabine. Die was er al begin 1996 als 144 Topline in twee basisuitvoeringen met huiftrailer en met gesloten trailer:

Daarop volgden nog een hele reeks aan modellen telkens met de gesloten trailer en telkens met andere opdrukken waaronder uiteraard die van “Truck of the Year 1996”, basis is steeds dezelfde 144 met Topline-cabine.

Deze met de afbeelding van het T-type is één van de latere, Wiking heeft overigens nooit een T-model gemaakt:

Naast die trekker-oplegger combinaties waren er ook losse trekkers speciaal voor Scania gemaakt en in een mini-vitrine en speciale doos:

In ieder geval in deze twee kleuren met gelijke striping:

De zwarte en de blauwe als hierboven, ook nog de gele en een rode met griffioen opgedrukt die later is verschenen.

Dat die rode een latere is kun je zien aan de nieuw vormgegeven wielen met naaf in bandenkleur. Die modellen verschenen namelijk toen Scania de 124 (de zwarte) en de 164 Powerline (de metallic-blauwe) introduceerde:

Dus zijn er nu ook 124’s als deze ……

….. en een 164 als deze fel bedrukte:

Ik weet niet zeker of dit alle Wiking-modellen zijn, kan best zijn dat ik er wat over het hoofd heb gezien; duidelijk is wel dat het er best veel zijn geweest. Zoals gezegd gaat het in het volgende deel verder met de 4-serie van met name Herpa en dan komt ook nog de “T” aan bod.

(Terug naar deel 7)

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.