Saurertruck nu ALL SWISS MODELS

Als ik het goed begrepen heb worden de modellen van Saurertruck binnenkort aangeboden onder de naam ALL SWISS MODELS, met ook een nieuwe website (inmiddels bevestigd).

Saurertruck is bekend van de eigen grootseriemodellen van met name de oude Saurer 5D uit 1962, die wordt aangeboden als 4×2/4×4 en 6×4 kipper.

Verder zijn er de modellen van de latere Saurer D330 N uit 1977, ook als 4×2/4×4 en 6×4/6×6 kipper en de Berna-variant van die D330 N. Ook wordt wel eens de D330 F frontstuur als 3-as kipper aangeboden, dat is dan wel een model met een originele Roskopf-cabine.

0 gedachten over “Saurertruck nu ALL SWISS MODELS

  • Sorry KLaas, maar het zijn toch echt eigen modellen van Saurertruck. Alleen bij de D330 F frontstuur wordt een oude Roskopf-cabine gebruikt. Roco heeft nooit de Saurer torpedo’s gemaakt (even afgezien van de bus).

  • INderdaad Jan!

    Ik verkeerde ook in de veronderstelling dat de torpedo door Roskopf gemaakt was.
    Niet dus…

  • Je had het niet mis, Cor. Roskopf (niet Roco) heeft indertijd naast de D330 F frontstuur ook wel de D330 N torpedo gemaakt, maar alleen als 4×2/4×4 kipper. Saurertruck heeft van beide torpedo’s nieuwe modellen gemaakt.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.