Renault van HANNINK-WINTERSWIJK

Z-Hannink 01

Al weer flink wat jaren geleden was Hannink-Winterswijk een begrip in de transportwereld. Het was één van de bedrijven die een flink aantal Berliet- en later Renault-trucks in gebruik had. De nabijheid van dealer Hoegen-Dijkhof was daar natuurlijk niet vreemd aan. Eerst de Berliet TR280 en later de Renault R310 waren de trucks, die voor zowel silotransport als koeltransport werden gebruikt.

Z-Hannink 02

Toen Herpa medio jaren ’80 met een prima model van de Renault R310 en van de grote Van Hool bulktrailer kwam en DMC de decals leverde was de keuze snel gemaakt: een R310 met die bulktrailer. Die laatste werd nog wel even omgebouwd van 3- naar 4-asser. Dat bleek tamelijk eenvoudig, na een paar kleine aanpassingen paste het tridemstel er makkelijk onder, zelfs de leiding kon er zo onderdoor. De kleur groen klopt niet helemaal, in die tijd waren kleurenfoto’s niet altijd even duidelijk wat de kleuren betrof.

Z-Hannink 03Z-Hannink 03-a

Na zo veel jaren lijkt het model zelfs wat meer verschoten van kleur.

Z-Hannink 04Z-Hannink 05

Indertijd maakte ook Roskopf een model van die Renault, als Turboliner verscheen het enige model naar Nederlands voorbeeld dat men ooit maakte. De koeloplegger is wat ‘magertjes’ want meer afgestemd op smalle Zwitserse maten.

Z-Hannink 06

Later verschoten de auto’s van Hannink ineens zo van kleur dat het kenmerkende groen verdween en alleen maagdelijk wit overbleef. De KLeine maakte nog wel een prima model van de DAF 95 met koeloplegger. Vrij kort daarna verdween de naam “Hannink Winterswijk” volledig.

Z-Hannink 07

En nog een aanvulling van Bennie van Meurs, deze is ook gemaakt:

Z-Hannink Scania

Eén gedachte over & ldquo; Renault van HANNINK-WINTERSWIJK & rdquo;

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.