Een paar politiewagens van AWM

Je zou al weer bijna vergeten dat in de begintijd van toen nog AMW, later AWM, naast vrachtwagenmodellen ook heel aardige modellen werden gemaakt van wat personenwagens en VW busjes. Op basis daarvan verschenen ook een paar modellen van Nederlandse politiewagens, duidelijk uit de tijd dat de regio nog zelf konden bepalen met welke auto werd gereden. Hier een paar voorbeelden.

Naast de veel gebruikte VW Golf had de regio “Gelderland-Zuid” dus ook de VW Polo en in die uitvoering verschenen deze twee modellen:

Z-AWM Politiewagens 01

Bij veel politieregio’s werd ook gebruik gemaakt van de welbekende VW busjes en van het model van de VW T4 met lange wielbasis maakte AWM deze neutrale uitvoering. Een heel andere wagen deed dienst bij de regio “Brabant-Noord”; een Renault 19 als politiewagen was eerder een uitzondering. Voor toen nog AMW een mooie gelegenheid hun prima model van die Renault ook in politiejasje te steken:

Z-AWM Politiewagens 02

 

0 gedachten over “Een paar politiewagens van AWM

 • Ik mis de wagen van de spoorwegpolitie nog. Het heeft heel veel moeite gekost om destijds foto’s van het origineel te maken. Hij startte niet meer en stond achterin geparkeerd. Dank aan meerdere dienders de auto mooi uit het vak kunnen krijgen en op de foto gezet voor AWM.
  Volgens mij hadden ze ook een groene VW Käfer van de Rijkspolitie.
  Jeroen

 • NL-modelspoor zegt:

  En ook nog:
  72113 ford mondeo, politie brabant noord
  72331 vw sharan, politie limburg zuid
  72015 Volkswagen Polo, Politie Gelderland zuid

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.