Ook een ‘Dikke DAF’ van Artitec

Na een lange ontwikkeltijd toont Artitec nu de eerste foto’s van het nieuwe model van de DAF YA 328.

Binnenkort is hij in dezelfde schaal, detail en sfeer als de YP 408 leverbaar. Zowel de cargo als de artillerie trekker zijn ontwikkeld. De artillerietrekker was bedoeld om het 25 ponder veldgeschut te trekken. Dit geschut zal eveneens (afzonderlijk) leverbaar zijn. In december zullen eerst de bouwpakketten verschijnen. In het eerste kwartaal van 2014 zullen ook de kant en klare versies (geschilderd en gebouwd) leverbaar zijn.

Artitec YA 1

Artitec YA 2

Info: www.artitec.nl

0 gedachten over “Ook een ‘Dikke DAF’ van Artitec

 • Hallo;

  Van ArsenalM weet ik niks maar die eerstgenoemde is van DM [Dinissen] en, v.z.v. mij bekend net als de holle YP408 met die losse luikjes gemaakt door Rob Tas,ik heb reeds beide uitvoeringen daarvan aangeschaft [voorlopig geen tijd om ze te bouwen], het zijn zeer complete en mooie kits echter zonder etsdelen. Het Focus model kan hier echt niet meer mee concureren, de foto’s van de gebouwde modellen op de site van Dinissen modelbouw spreken voor zich.

  Er is overigens ook een 1:72 model van Den Bels [ook van de YP408].

  Dieter

 • De stijl van gieten en gietbomen doet erg denken aan de tjechische firma waar Arsenal M zijn modellen ook laat maken. Op een 3D website staat een 3D model van deze Daf. Als je heel goed kijkt zie je aan het DM model de 3D printerstrepen. Ik heb de DM modellen hier liggen en ze zien er goed uit (wel veel interne luchtbellen op kwetsbare plekken, maar super strak gegoten). Die van ArsenalM heb ik ook besteld maar nog niet binnen.

 • Het is toch eigenlijk te gek voor woorden, jarenlang denkt niemand eraan eens een model van de Dikke DAF te maken en dan ineens komen er drie min of meer tegelijkertijd op het idee…
  Overigens bij het mailtje van Thomas Fichtl met de aangepaste prijs van de DAF’s stond ook nog een verhaal dat hij een proces aan z’n broek heeft gekregen,van wie staat er niet bij….

 • Ik kan niet in ieders beurs pkijken, maar de prijzen van Artitec vallen mij ontzettend mee, in verhouding met het gebodene.

 • De kit wordt in ieder geval in december uitgeleverd.
  De trekkers met opleggers trouwens ook.
  Wordt wel weer een extra dure maand.
  Ze gaan per run leveren en daarna wordt bekeken of er een tweede gemaakt wordt.
  Dus eigenlijk moet je er als de kippen bij zijn.
  Over losse trailers en trekkers wordt niet gesproken.

  Maar ja, wat is wijsheid?
  Als iedereen ze gaat verkopen ga ik geen moeite doen.
  Denk maar een minimale hoeveelheid af te nemen.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.