Onder de loep: Liebherr LTM1450-8.1 van IMC

Voozitter van de club, Ron van der Velpen, is al de gelukkige eigenaar van het IMC-model van de nieuwe Liebherr LTM1450-8.1 autokraan, die op de “Kundentage” bij Liebherr verkrijgbaar was. Hij bekeek het model wat nauwkeuriger en stuurde wat foto’s van het model met wat begeleidende tekst en dat volgt hier.

De verpakking is, zoals gewend bij Liebherr en IMC, prima voor elkaar.

Dit model is voorzien van uitschuifbare stempels, zodat je ook de Variobase kunt nabootsen. Wel staan de stempelbalken iets schuin naar beneden afgesteld, maar de schuinte is niet hinderlijk.

Het model maakt een fraaie indruk.

Aan de achterzijde zijn de achterlichtunits netjes weergegeven. Ook is een extra opbergkist aan de achterzijde gemonteerd.

De Vario Ballast is dan wel als een samengesteld geheel uitgevoerd………

……..maar de losse metalen ballastblokken zien er keurig uit, met een voorbeeldig opschrift.

Een overzichtje en een aanzicht vanaf “straatniveau”.

De motorunit is aardig goed weergegeven. De spiegels aan de onderwagen zijn middels verf voorzien van “spiegelglas”. Het chassis met de aandrijflijn ziet er goed uit. De rubberbanden zijn van een profiel voorzien.

En als laatste nog maar een overzicht van bovenaf.

Wat mij betreft hebben Liebherr en IMC hiermee wel een mooie aanvulling in de schaal 1:87 geleverd. Uiteraard, voor de detailliefhebber is er nog genoeg te knutselen, maar in de basis zal het model (als dat t.z.t. in bedrijfskleuren verschijnt) zeker veel liefhebbers vinden. Maar dan zitten we al in 2019…….

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.