Onbekend ‘Norfolk Line’-model?

Van onze Belgische vriend Ignace van Biervliet ontvingen we deze foto van de aloude DAF 3600 SpaceCab met huifoplegger in de uitvoering van de “Norfolk Line” dat hij op een beurs aanschafte:

Een model dat afwijkt van het uit vroeger tijden welbekende model van Herpa/De Kleine door het andere opleggerchassis:

De vraag is natuurlijk of dit een onbekende variant is of een aangepast model.  Misschien dat er iemand wat licht op deze vraag kan werpen?

0 gedachten over “Onbekend ‘Norfolk Line’-model?

  • Ik heb de indruk dat dit model ooit door een modelbouwer onder handen genomen is. Dit gezien de geverfde opstaptreden en de DAF-typische zwarte strips met typeaanduiding, iets wat het originele model niet had. Er zitten ook oudere, lichtblauwe wielen onder de trekker. Ik vermoed dan ook dat het opleggerchassis ook eens vervangen is. Dit alles doet niets af aan het model, maar origineel is deze niet meer.

  • Het is jammer dat je op de foto het nummer van de trailer niet ziet, ik vermoed dat het nummer 6449 is. En dat is het model zoals door Herpa is gemaakt.

  • Ik heb een aardige collectie Herpa,ook oudere modellen,en ik moet zeggen,ik heb geen Herpa oplegger met dat puntige dak erop.Zelfs dat “de Kleine” model heeft een enigszins puntig dak,wat ik ook nooit op Herpa opleggers heb gezien.Dus misschien wel Herpa trekkers,maar de opleggers zijn mijns inziens allebei”vreemde eenden”.
    Ik kan er best naast zitten,er zijn duizenden herpa’s die niet in mijn collectie staan,maar het blijft een ongewone oplegger.Ik bied op dit moment op een Herpa archief CD,dus als ik die win,zal ik daar es op kijken.Of misschien heeft een ander lid die CD om te raadplegen.

  • Om jullie uit de droom te helpen wil ik graag even reageren. Allereerst is het geen Die Kleine model. Het model is verschenen zoals op de onderste afbeelding, in april 1988 in een oplage van 1600 stuks en de oplegger droeg het nummer 6449.
    Overigens is er gelijktijdig ook nog een Scania 142 verschenen in een identieke kleurstelling en opleggeruitvoering. In dit geval was het opleggernummer 6226. Ook in een oplage van 1600 stuks.@bartje: dit zijn originele herpa opleggers met “puntdak”

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.