Nog even “RUITEN TROEF”

Op de vraag over het ‘RUITEN TROEF”-model van Brekina kwam niet erg veel reactie; misschien klopt het verhaal van Bennie van Meurs, maar dan nog: heeft het model nu wel een een voorbeeld of niet?

z-ruiten-troef-01

Het opschrift klopt wel met deze Mercedes-Benz maar of de kleur helemaal goed is? Dit is een wagen van het Friese MBN die het transport verzorgde voor het vleesverwerkende bedrijf van de fam. Van Ruiten in Leeuwarden; het bedrijf bestaat nog Van Ruiten Food.

z-ruiten-troef-02

Bij het zien van dit voorbeeld kwam een vroeger Brekina-model van een vleesverwerkend bedrijf ‘boven’:

z-ruiten-troef-03z-ruiten-troef-04

En ja, op de foto’s zag ik pas dat de aandrijving van het model er los onder hangt.

 

0 gedachten over “Nog even “RUITEN TROEF”

 • Hallo Jan en Bennie, ja dan zijn we het waarschijnlijk eens… Brekina had gewoon een partijtje LP’s over en kwam een plaatje tegen dat aansprak. De Zwanenberg Mercedes in de juiste kleuren maken werd te duur voor de Nederlandse markt, dus is voor deze oplossing gekozen. Toch een leuk modelletje maar alweer uit de duim van Brekina’s marketingmedewerker gezogen. Jammer dat er steeds meer “fakes” in het programma zitten.

 • Nog meer blauwe:
  MB LP608 Kaufring Düsseldorf Koffer
  MB LP608 Koffer “Herta”

  Hetzelfde gebeurt ook met de Steyr 590 Koffer, maar dan in het geel

 • Even het stof van dit oudere onderwerp afblazen… het mag dan wel een fantasiemodel zijn, met een beetje styreen is het nog best een beetje te vernederlandsen:

  Eric
  (87thscale)

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.