Nieuws voor november en december van HERPA

Voor de laatste maanden van dit jaar kondigt HERPA het een en ander aan met onder meer ook een NL-model; hier de integrale weergave van de folder (klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave):

 

0 gedachten over “Nieuws voor november en december van HERPA

 • Interessant, de houtkraan. Een modernere versie dan die van Kibri. Zijn de andere 3 kranen anders dan het bestaande type kraan dat Herpa al heeft?

  Herpa 051491 HIAB kraan

 • Jan, is de Taxi naar NL-voorbeeld? Op Facebook komt deze vraag, omdat de Duitse taxi’s meestal ‘elfenbein’ als kleur hebben.

 • Die taxi is niet aangegeven als specifiek naar voorbeeld uit één of ander land, ook in Duitsland reden in vroeger jaren wel taxis in het zwart. Maar het kan best wel doorgaan voor ook een NL-model.

 • Die speciale ivoorkleur (‘elfenbein’) is in Duitsland pas ingevoerd in 1970.
  De Heckflossen Mercedes waar het hier over gaat (richtingaanwijzers onder de koplampen, dus tweede versie) is van 1965-1968. Die waren bij de invoering van die taxi kleur alweer enkele jaren oud, dus er zullen er niet zo veel zijn overgespoten.

  Tegenwoordig zijn taxi’s trouwens vaak beplakt met folie, zodat de auto na afloop van zijn loopbaan als taxi weer in een normale kleur aan een tweede leven kan beginnen.

 • Hopelijk komt die Mercedes Heckflossen ook in het wit. Dan is het makkelijker ombouwen naar een Haagsche politiewagen!!!! Tja in de reidentie kon je niet aankomen met een VW of Jeep als politie …….

   

 • 2 mooie opleggers die zeker in de collectie komen.

  De goldhofer en zijlader voor containers.

  Zien er mooi uit en een aanvulling voor 2 mooie trucks 😁😁

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.