Nieuws van SPARK MODELS

Voor de liefhebbers van autosport-modellen is er eigenlijk maar één merk dat er toe doet en dat is Spark, een merk met Franse ‘roots’ maar gevestigd in Macau. Met de 24 Uren van Le Mans in het zicht is er altijd nieuws; een goede reden dat maar eens apart te bekijken.

Hoewel op de website van Spark Models nog wordt aangegeven dat de volgende modellen “coming soon” zijn blijken ze zo al verkrijgbaar bij de meer in autosportmodellen gespecialiseerde handelaren. Het gaat hier in eerste instantie om een viertal heruitgaves van modellen van vroegere winnaars van de “Le Mans 24”, dat zijn respectievelijk de volgende:

In iets andere hoek:

De modellen worden natuurlijk wel nog in de mini-vitrine geleverd op de sokkel met ‘finishlijn’:

Bij Spark nog aangegeven als “in development” maar binnenkort ook al verkrijgbaar tegen de tijd dat de volgende 24-uren van Le Mans weer staat te gebeuren (en dat is over 14 dagen, 15 juni, dus al) zijn er weer echt nieuwe modellen. Uiteraard van de winnende Toyota’s van vorig jaar maar ook van de Porsche 911 RSR’s van vorig jaar. Van die modellen zijn er ook al prima afbeeldingen:

De volgende valt een beetje buiten de modellen uit Le Mans, want uit de andere race, het Amerikaanse “Petit Le Mans” op het Circuit Road Atlanta:

Info o.a. van Raceland.de

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.