Nieuws over US-modellen

Er valt na het nieuws over de bussen van Athearn eigenlijk wel wat meer over specifieke US-modellen te berichten, zo veel dat het maar in een apart bericht samengevat is. Om te beginnen met de Mini Metals van Classic Metal Works (Round2) waarvan als het goed is de aangekondigde tankwagens nu verkrijgbaar zijn; de oplegger oogt wel wat eenvoudig maar klopt wel qua periode. Drie uitvoeringen:

 

Opvallend ook modellen met een nieuwe oplegger als drankenwagen, die er nogal gestileerd uitzien:

Er zijn ook steeds weer verschillende Chevrolet Box Vans in Coca-Cola uiterlijk, niet alleen qua opschriften:

En twee modellen in de REA-uitvoering:

Nieuw zijn de modellen van de 1960 Ford Pick-Up die een jaren 50 caravan trekt en die zien er wel heel eenvoudig uit, lijkt een volgegoten model (tenzij het nog handmodellen zijn):

Later dit jaar worden meer nieuwe modellen van CMW verwacht (o.a. 1955 Ford Four Door Sedan. Chevy Fire Truck en ook een paar gebouwen als een klein Gulf tankstation en een heuse Coca-Cola bottelarij).

Dan maar over naar een ander merk. Walthers komt in de serie Scenemaster met een aantal heruitgaves van de vroegere modellen van de Ford Expedition SUV en van de Crown Victoria in neutrale politie- of brandweerkleuren; wel zouden er dan decals bij de modellen zitten om ze een specifieke ’touch’ te geven. Hier afbeeldingen van bijna alle aangekondigde modellen:

Van het wat vage merk American Heritage Models is onder het opvallende submerk ‘William Tell’ (tja, geen idee waar dat op slaat, maar goed) een drietal nieuwe uitvoeringen van het aparte Divco bestelwagentje met melkman verschenen:

Voor echte US-modellen zorgt ook het Britse Oxford Diecast (ondanks de naam is het bedrijf echt gevestigd in Wales en komen de modellen uit China) en die kondigen voor later dit jaar c.q. begin volgend jaar deze 6 kleur- c.q. opdrukvarianten aan (kijk voor de types op hun website) ……

….. en dat terwijl er nog vier eerder aangekondigde modellen moeten verschijnen …….

…….. en ook deze kleurvarianten nog moeten verschijnen:

Tot slot nog even herinneren aan de nieuwe varianten van Tonkin/Truck ’n Stuff die net verschenen zijn zoals deze twee (de website van Tonkin lijkt niet meer goed te werken, wel op facebook actief):

 

Eén gedachte over & ldquo; Nieuws over US-modellen & rdquo;

  • de schaal 1/87 modellen van Tonkin worden via de handel o.a. Promotex en Whalthers geleverd, de andere schalen doet Tonkin zelf, vr, groet, Bert

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.