Nieuws 30 jaar geleden 13

Deze maand is het 30 jaar geleden dat de H0-MODELAUTOCLUB NEDERLAND werd opgericht. Hier laten we eens zien wat in die tijd nieuw was. In willekeurige volgorde komen wat van die modellen voorbij. Dit is ‘aflevering’ dertien.

z-mb-e-klasse-01

Deze twee modellen verschenen als speciale modellen bij het 5-jarige bestaan van de club en de ruilbeurs eind 1991. Waarom juist deze twee modellen staat te lezen op de achterkant van de verpakking:

z-mb-e-klasse-02

Inderdaad was de Mercedes-Benz 260 E (ook wel bekend als de W 124 bouwserie) precies 30 jaar geleden helemaal nieuw in het programma van Wiking. Voor deze bijzondere gelegenheid was dit model van de E-Klasse met behulp van Ed Geerligs en Ron de Jong ook nog speciaal bedrukt op de zijkanten en op de motorkap:

z-mb-e-klasse-03

Maar eigenlijk klopte het model niet helemaal, want het eerste model van Wiking dat eind 1986 verscheen zag er zo uit:

z-mb-e-klasse-04

Het bedrukte model was inderdaad een latere versie vooral te zien aan de andere wielen, zie de versies die er later zijn geweest:

z-mb-e-klasse-05

Overigens was Wiking niet de eerste met een model van de toen actuele E-Klasse, want van Herpa was er al bijna anderhalf jaar eerder een eerste model. Ter vergelijking hier twee taxi-versies met links het Wiking-model en rechts het Herpa-model:

z-mb-e-klasse-06

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.