Nieuwe VOLVO FH4 van WSI-TEMATOYS

Het gaat soms via een ruime en kronkelige omweg maar dan kom je zo maar een niet eerder gezien diecastmodel van een Volvo FH4 van WSI-TEMATOYS tegen. Op zoek naar een nieuw model van “Imbach Logistik” uit Zwitserland kun je terecht komen in wat blijkt de zogenoemde G-Shop van het het bekende Zwitserse Galliker Transport te zijn. En dan kom je dus ook dit tegen:

Nu is dat niet dit WSI-model, dat is al een paar jaar oud en de oplegger wordt getrokken door een Volvo FH3:

Maar dus wel een nieuwe FH4, die ik althans als model nog niet van WSI gezien had, en deze trekt een ‘schuifzeiltrailer’:

Van wat dichterbij ziet die FH4 er zo uit:

Maar in die G-Shop kun je meer vinden want ook de huidige Actros is er als model:

Die al wel bekende Actros trekt dan weer wel een koeltrailer als “”Foodliner” van “Galliker Food Logistics”:

Maar in eerste instantie zocht ik dus een “Imbach”-model van een andere fabrikant, maar in die G-Shop blijkt er dus ook deze actuele MB Actros te zijn van WSI-Tematoys. Dat is niet zo vreemd want in 2008 heeft “Galliker” die firma “Imbach” overgenomen, maar voert die wel als zelfstandig opererende dochteronderneming verder:

Ook weer enige jaren geleden werd al eens met de oudere Actros door WSI gemaakt:

Voor de volledigheid: er zijn veel meer modellen van “Galliker” en “Imbach” van o.a. Herpa, AWM en zelfs Rietze maar dat zijn kunststofmodellen. Bestellen is vrij eenvoudig, betalen met PayPal en de verzendkosten vallen ook nog alles mee.

 

0 gedachten over “Nieuwe VOLVO FH4 van WSI-TEMATOYS

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.