Nieuwe tractormodelletjes van SCHUCO

Schuco heeft een zestal nieuwe tractormodelletjes in de handel gebracht. Of eigenlijk zijn het twee basismodellen in drie verschillende uitvoeringen. Als eerste de groene Allgaier Junior (gebouwd naar een ontwerp van Porsche die na WO II de tractor echter zelf niet mocht bouwen), die pas midden jaren ’50 ook onder de naam Porsche-Diesel Junior in rood werd verkocht en nog als variant de oranje Allgaier met maaibalk:

Z-Schuco tractoren 1

Het tweede basismodel is de overbekende Lanz Bulldog, waarvan de oorsprong al ligt in de jaren ’20 van de vorige eeuw maar die tot medio de jaren ’50 werd gebouwd. Schuco brengt het latere standaardmodel met luchtbanden en kap, het model met houtgasgenerator voorop en het model met de zgn. ‘Moorbereifung’:

Z-Schuco tractoren 2

Ook Schuco is niet ontkomen aan prijsverhogingen, de adviesprijzen van deze modellen zijn nu € 16,95 en € 17,95 en voor de Lanz met houtgasgenerator € 20,95!

Meer info: www.schuco.de

 

0 gedachten over “Nieuwe tractormodelletjes van SCHUCO

  • De Allgaier (Porsche) Standard (volgens Schuco en niet Junior zoals Jan schrijft) is veel fijner vormgegeven als de foto’s suggereren. Alleen de voorwielen lijken misschien wat aan de (te) grote kant.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.