Nieuwe Liebherr autokraan van WSI

Grote verrassing van WSI Collectibles. Een model van de grote Liebherr LTM1750-9.1 autokraan in 1/87!

Op 13 en 14 juni 2012 vinden de Liebherr Klantendagen plaats. Dit groots opgezette evenement vindt eenmaal in de 2 jaar plaats. Liebherr toont op deze dagen het complete assortiment aan hun klanten en introduceert er haar nieuwe producten.
Naast het tonen van de grootste rupskraan ter wereld (de LR13000) was de officiële introductie van de Liebherr LTM1750-9.1 telescoopkraan het hoogtepunt op deze dagen.

De Liebherr LTM1750-9.1 is de grootste telescoopkraan in zijn klasse die met de mast gemonteerd in transportuitvoering op de weg is toegestaan. Dit betekend dat de kraan zeer snel hijs klaar kan staan en niet afhankelijk is van andere kranen om zich op te bouwen.

WSI Models heeft in opdracht van Liebherr Ehingen ervoor gezorgd dat de relaties van Liebherr op de klantendagen verrast konden worden met een 1:87 schaalmodel. Het is de eerste keer dat bij de officiële introductie van de echte kraan tegelijkertijd het schaalmodel gepresenteerd kon worden. Dit werd mogelijk gemaakt door een zeer goede samenwerking tussen Liebherr Ehingen en de WSI Models Development engineers. Daarbij konden wij een razend snelle doorlooptijd bij ontwikkeling van dit model hanteren.
Zelfs het 1:87 model beschikt over zowel transportuitvoering als hijsopstelling. De bovenwagen cabine is in hoogte verstelbaar en het model beschikt over echte rubberen banden. Zoals u inmiddels van ons gewend bent, heeft ook dit model weer unieke details en is het model voornamelijk in metaal uitgevoerd. Uiteraard zal dit model zeer binnenkort ook beschikbaar komen voor de verzamelaar.

0 gedachten over “Nieuwe Liebherr autokraan van WSI

 • wat een mastodont !

  hopelijk past zoiets in m’n vitrine qua lengte…

  er zal wel een stevig prijskaartje aan hangen, ben ik bang

 • Ik denk dat het prijskaartje wel meevalt. Ze zijn als give-away ontwikkeld, dus kosten ze vast geen € 100,- per stuk. Helaas hebben veel mensen de Kundentagen niet kunnen bezoeken, wachten wanneer de eerste modellen in de handel (of Marktplaats etc) komen.
  Maar mijn felicitaties aan WSI!

 • Pim van Leeuwen zegt:

  Ah, eindelijk een moderne zware kraan.
  Daar hebben we op gewacht!
  En hij staat nu al hoog op mijn lijst!!

 • Mammoet heeft 5 stuks Liebherr LTM-1750-9.1 besteld.
  Dit model komt straks ook in de kleuren van Mammoet via de Mammoet-store (bron: Jan van Wees)

 • Uit naam van Marco Konings:

  de WSI Liebherr ltm 1750 1:87 komt later dit jaar en voor de zo graag willende onder jullie kijk eens op ebay.Deze gaan er al voor biedingen boven 160 eurootjes weg. Dit even ter info voor jullie. Ik wil haar ook graag maar dat heb ik er niet voor over.
  mvg marco konings

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.