Nieuw kraanmodel Liebherr LTM1500-8.1 van Kranlab in uitvoering Mammoet

Wij deden een maand geleden in Korte Berichten 2021-42 verslag dat Kranlab werkte aan een kant-en-klaar model  van de Liebherr telescoopkraan LTM 1500-8.1.
Levering zou plaatsvinden in de nazomer. Die verwachting is helemaal uitgekomen en deze kraan is nu al leverbaar in Mammoet kleuren!
Vanaf vorige week vrijdag waren de Goldmembers van Mammoet als eerste aan de beurt om de kraan in ontvangst te mogen nemen en vanaf nu is de kraan voor iedereen te bestellen in de Mammoet Store.
Door Mammoet was gevraagd om het bericht en de foto’s vanaf vandaag te plaatsen, wat wij natuurlijk graag doen omdat dit type kraan een grote aanwinst is voor de collectie van de kranenliefhebbers onder ons. De Liebherr LTM 1500-8.1 is gedurende 20 jaar een zeer populaire kraan geweest bij de verhuurbedrijven, waarvan er ruim 600 zijn geproduceerd en hij staat volgens de Liebherr-site nog steeds in hun leveringsprogramma.

(Bovenstaande foto’s Mammoet Merchandise)


Hieronder nog enkele foto’s van de facebookpagina van Kranlab.
Goed te zien zijn de functionele spanlift, de kantelbare cabine, de antislipstroken bovenop de mast en het algehele afwerkingsniveau.
Met bijgeleverde tools zijn bijvoorbeeld de spanlift af te koppelen en de kraan in hijspositie en transportstand te plaatsen.In de Mammoet Store is ook een setje verkrijgbaar met 2 combinaties die goed kunnen dienen om de kraan in transportsituatie te simuleren:

 

Laat een antwoord achter