Nieuw in de handel van HERPA

Vanaf deze week zijn de volgende modellen van HERPA nieuw in de handel:

094726 Mercedes-Benz Vito „Polizei Saarland“
094764 VW T6 Bus “Ordnungsamt Düsseldorf”
094832 VW Golf II “Post” (Herpa Basic)
094863 Ford Transit Kasten, pastellblau (Herpa Basic)
310598 MAN TGL Koffer-LKW mit Ladebordwand /”Buchbinder Autovermietung”


310666 Setra 221 UL Gelenkbus “Bahnbus”
310680 Roman Diesel 6×4 Kühlkoffer-Sattelzug „VEB KV Stralsund / Ostseetrans“ (Mecklenburg-Vorpommern / Stralsund)
310765 Mercedes-Benz Atego `13 Abschleppfahrzeug mit Kran “Steinbock & Sohn Berlin” (Berlin)


310796 Renault Deutschland Promotion Truck „Tour de Dynamics“
310956 Scania 112 Tank-LKW “Shell” (Herpa Basic)
420419 Wartburg 353 `66 Tourist mit Anhänger und 2x Simson

NB. Dit zijn de persfoto’s, de modellen kunnen daarvan nog afwijken.

0 gedachten over “Nieuw in de handel van HERPA

  • Merkwaardig die Basic serie! Ik heb gisteren het post Golfje aangeschaft, en in tegenstelling tot de plaatjes op de persfoto’s en in de folder zijn de standaard bedrukkingen (koplampen en logo in de grille) aanwezig. Daarmee is het model gelijkwaardig aan de gewone seriemodellen, alleen wel in een veel grotere (in-efficiente) verpakking!
    Ik vroeg me nog heel even af of het misschien een restantje was van de recente Minikits, want ook de kleur is exact gelijk. Maar er is een verschil: de Basic versie heeft ook een bedrukking achterop voor het logo, en is daarmee luxueuzer dan de gewone seriemodellen! Maar goed, de prijs was ook al niet erg basic, dus misschien gaat het er om dat het een eenvoudig model is met weinig onderdelen?

  • Ik denk eerder dat het ook meer een link heeft naar het verleden de naam Basic zijn zo’n beetje de modellen waar ze mee groot geworden zijn. Dat de prijzen niet basic zijn is dan minder en heeft andere oorzaken. Is net als met de kitjes die zijn ook duurder als in het begin dezelfde auto’s gebouwd kostten. Maar voor degene die nog niet verzamelden of zelfs bestonden voor dat deze club is opgericht een uitkomst. Want ondanks de enorme oplages in vergelijking met nu is het zoeken naar specifieke oudere modellen best een uitdaging. Zeker als je dan bemerkt dat sommige modellen maar in 1 of 2 uitvoeringen gemaakt zijn.

  • Ik sluit mij hierbij aan.
    Dat de modellen uit de Basic serie wat duurder zijn, is alleen maar goed voor de koper van Herpa modelauto’s uit de huidige series. De spuitgietmallen voor de Basic modellen zijn waarschijnlijk allemaal al terugverdiend. De zogenaamde winst die daardoor op de Basic modellen wordt gemaakt kan zo rechtstreeks in de productie van de huidige en toekomstige ontwikkelingen en gereedschappen vloeien. Hierdoor kan Herpa haar gedetailleerde modellen nog tegen redelijk betaalbare prijzen aanbieden.

  • De prijs van een model wordt niet alleen bepaald door de ontwikkelingskosten van de mallen maar vooral ook door de oplage en de kosten van montage. Met al die kleine onderdelen is dat een forse kostenpost die elk model ook moet opbrengen en dat zie je terug in de prijzen.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.