0 gedachten over “Nieuw in de handel van BREKINA

 • LOL… tja Brekina is de laatste paar jaar in een dip beland, echt nieuwe modellen komen er niet zo veel meer en wat er dan wel verschijnt is soms uit de hoge hoed van een circusclown getoverd. Het merk lijkt ingehaald door kleinseriefabrikanten als REE, Artitec en nu ook BoS. Ook de prijzen gaan steeds verder omhoog, en dat voor modellen waar je niet op zit te wachten.

 • De Opel Kapitän A (bj 1964) moet ook nog komen. En een nieuwe generatie opleggers is ook zeer welkom. Die oude herpa opleggers zijn ook lang niet allemaal even passend bij sommige trekkers.

 • De antieke standaard opleggers / opbouwen of bijgekochte van andere merken zijn anno 2017 niet acceptabel (lees: gewoon fantasiemodellen). Het recente beleid van Brekina om door het bedenken van hele series halfbakken modellen de spaarzame correcte te financieren vind ik bepaald ongelukkig en doet de naam van het bedrijf geen goed. Dat deden ze vroeger toch een stuk beter.

 • Wat er bij Brekina aan de hand is… ik weet het niet, waren het voor een paar jaar terug nog leuke modellen die enigszins de realiteit na streefde. is het tegenwoordig anders. Ik snap niet dat ze met modellen komen die niet enigszins waarheid getrouw zijn en dat ze hun fantasie de vrije loop laten gaan.. ik snap ook niet dat ze denken dat ze hiermee nog indruk kunnen maken op de markt van modelauto’s.. Veel modellen komen voor een tweede keer op de markt omdat ze met de eerste run niet verkocht zijn… het kan allemaal bij Brekina. Ik hoop echter wel dat ze het beleid gaan aanpassen want zo op deze manier vrees ik dat het einde in zicht komt.
  Voorheen keek ik echt uit naar de nieuwtjes van Brekina.. tegenwoordig kijk ik met de gedachte van wat valt er nu weer te lachen.

 • Tja, als je zo’n model met nijlpaard uitbrengt kun je verwachten dat je hoon over je heen krijgt. Maar hebben we sinds kort niet een prima Scania?

 • Die Vabis Jan.. daar is helaas ook wat mee mis en dat is met recht jammer, het chassis is goed getroffen en in lengte variabel, afwachten wat ze daar nog nee gaan doen. Maar de cabine is helaas te smal en te hoog en het zij raampje van de slaapcabine oogt te hoog… jammer dat als je zo’n mooi model uit wil brengen er niet genoeg research word gedaan om het kloppend te krijgen.. en ze waren zo mooi op weg met de juweeltjes van de Daf’s,

  Neemt niet weg dat ze een paar leuke uitvoeringen van die Vabissen hebben uitgebracht.

 • Volgens mij is er op een paar tienden van een millimeter niks mis met de maten van de Scania, dat had ik al eens nagemeten. Dat raampje is idd wat te hoog, dat zou even hoog moeten zijn als het grote zijraam. Er is duidelijk wel research gedaan, maar een missertje van minder dan een millimeter valt in 1/87 al wel op.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.