Nader bekeken: Scania P-series modellen van OLM-Design

De nieuwsgierigheid naar die Scania-modellen van het Russische OLM-Design was groot genoeg om een paar van die modellen te bestellen nu die gemakkelijk en redelijk geprijsd via ebay aan te schaffen zijn. Het duurde even voor het pakketje uit Rusland arriveerde, dus maar even die twee modellen op de foto gezet. Het resultaat mag er beslist zijn. Mooie verpakking met alle informatie die je wilt en in dit geval een tweetal toch wel bijzondere modellen, want deze Scania P-series vind je verder nergens:

Een tweetal kippers met een ook nog wat aparte asindeling. Algemene indruk is dat deze modellen een meer dan goede weergave van de voorbeelden zijn: prima gedetailleerd met tal van apart ingezette delen en ook nog los bijgeleverde delen (dat er een zonneklep bij de geel-blauwe is afgevallen zag ik pas na het maken van de fotoos).

Speciale vermelding mag wel uitgaan naar de echt heel komplete weergave van de verschillende chassis bij deze twee modellen, zoals deze bij het geel en blauwe exemplaar:

Het “Irene Bau”-exemplaar heeft weer een andere asindeling maar is even interessant:

Ook hier een weer prachtig gedetailleerd chassis

Voor de Scania-liefhebbers moeten dit wel interessante modellen zijn, die je elders niet gaat tegenkomen. De afbeeldingen geven daarvoor wel een goede indruk van deze modellen die niet onderdoen voor modellen van de meer bekende fabrikanten.

0 gedachten over “Nader bekeken: Scania P-series modellen van OLM-Design

  • Leuk om te lezen, ik twijfelde steeds om er een paar te bestellen. Maar nu ga ik dat ook doen. Je hebt geen tankwagens besteld?

    groeten nico

     

  • Heel interessant! De geel-blauwe 8×2 Scania is al in een kleur die een firma in Heerlen (L) hanteert (-de): Fa. Nölgen en een firma (ZZP-er) in Brunssum (L): Lei Swoboda (DAF-GINAF N2800 6×6). Weet alleen niet of ze zo een Scania hebben. Maar de kleur is er in ieder geval al. Zie ook: https://www.transport-history.com/ Heb zelf ook al even gekeken, maar “Lei” Leo Swoboda is helaas overleden en Nölgen-Heerlen is er niet (meer)?

    Groet, Jan.

  • Ik heb 1 April de Geel/Blauwe kipper en de wit/groene watertank truck besteld. Vandaag in goede staat geleverd, de modellen zien er top uit. Ook nog 6,50 verzendkosten retour gekregen.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.