Nader bekeken: de Scania S 730 V8 van Tekno

Sinds kort verkrijgbaar in de webshop van Scania is het nieuwe 1/87-diecastmodel van de Scania S 730 V8 met koeltrailer gemaakt door het vaderlandse Tekno. Wat direct opvalt bij het model is de voor een diecastmodel mooi scherpe detaillering bij de cabine en de fraaie metallic lak.

Het front geeft een goed aanzicht op de ook mooi weergegeven kunststof grille, zoals gebruikelijk zijn de koplampen zilverkleurig, maar nu heeft Tekno er wel een mooi zwart randje omheen gezet:

Als ook al toegepast bij het model van de DAF XF staat deze diecastcabine met ook mooi gedetailleerde achterkant op een vrij gedetailleerd weergegeven chassis, wat je overigens alleen ziet als je de oplegger afkoppelt en dan direct van boven of van onderen (overigens zie je dat een zijplaat wat verbogen is):

Ook de echt mooie en goed hoge oplegger, vergelijk dat maar eens met andere, draagt veel aan dit prima diecastmodel bij. Geplaatst naast het wat minder fijn gedetailleerde diecastmodel, dat WSI van deze Scania heeft gemaakt, maakt dit Tekno-model meer indruk …….

….. en geplaatst tussen de kunststof modellen van Herpa (links) en AWM (rechts) misstaat het ook niet echt.

Overigens, als je de modellen van Herpa en AWM naast elkaar zet zie je, afgezien natuurlijk van het ‘verkeerde’ chassis bij AWM, dat qua vorm van de cabine de modellen niet zo veel verschillen maar dat enkele details (lampen) bij het Herpa-model beter overkomen (en ja, de AWM cabine staat om de een of andere reden te hoog op het chassis)

0 gedachten over “Nader bekeken: de Scania S 730 V8 van Tekno

  • De Tekno heeft in ieder geval de correcte V8 zijbekleding , minpuntje ook Tekno is het stukje tranenplaat op de uitlaat vergeten. Alsmede het bordes op het chassis. Piet

  • Piet, bedoel je het kleine stukje traanplaat in de opstap boven de uitlaat? Je kunt het op de foto’s niet goed zien maar het zit er wel in:
    Tekno Scania

  • Ja maar ook op deze foto is dat voor mij niet zichtbaar is een grote zwarte vlek. Krijg helaas geen voorbeeld foto geupload. Het zag er ook naar uit dat aan de onderzijde van het chassis de AdBlue tank is weergegeven. Misschien toch een aanschaffen tenslotte is de Herpa V8 metallic blauw.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.