Nader bekeken: DAF LF van WSI

Het begint al een aardig rijtje te worden als je wat van de respectievelijke modellen van de DAF LF van WSI (of ze nu als Promotoys of Tematoys genoemd worden) zo naast elkaar zet.

Duidelijk is dat het niet steeds dezelfde modellen met andere kleuren en opdrukken zijn, je ziet dat er telkens compleet nieuwe cabines zijn gemaakt; de modellen rechts, die van de zeg maar 1e serie, zijn nog wel hetzelfde maar de oranje LF en nu de blauwe LF MY17 hebben elk weer nieuw ontwikkelde cabines.

Dat het diecastcabines zijn valt wat meer op nu ook het kleine zijruitje in de rechterdeur is aangebracht. Een wat grotere wanddikte hoort nu eenmaal bij diecastmodellen, toch doet het niet zo veel af aan een verder prima modelletje. Details gaan soms wat verloren bij de laklaag, maar met deze mooie kleuren en opdrukken op het blauwe model is dat nauwelijks storend. Mooi is de nieuwe kenmerkende grille waarmee dit MY17-model mooi aansluit op de grotere CF- en XF-modellen.

Wat al die jaren wel gelijk is gebleven zijn het goed gedetailleerde kunststof chassis en de weer diecast gesloten opbouw.

Nu ontbreekt nog de 4-as kipper om de DAF demo-serie door de jaren heen compleet te maken.

0 gedachten over “Nader bekeken: DAF LF van WSI

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.