Modellen van WOLTER KOOPS (weer aangevuld)

Bij wat opruimactiviteiten kwam ik ook weer de modellen van WOLTER KOOPS tegen waarbij de vraag opkwam hoeveel van de modellen, die er de laatste 20 jaren zijn verschenen, ik eigenlijk zelf had. Om dat vast te stellen moest er wat geinventariseerd worden en het resultaat kan dus ook hier wel even gedeeld worden. Over de firma met hoofdvestiging in Zeewolde zelf hoeven we het hier niet te hebben, daar zijn voldoende andere kanalen voor.

Over naar de modellen, om te beginnen met de modellen van Herpa die in de laatste 20 jaren zijn verschenen en dan natuurlijk eerst het model van de oude Scania met huiftrailer nog in de oude Soesterberg-uitvoering, een model dat trouwens was aangekondigd voorzien van een koeltrailer (wat zou er van dat model zijn geworden?). Het model verscheen in 2011 onder nr. 158725.

Het eerste Herpa-model was deze Scania R combinatie, die in 2002 verscheen:

In 2003 verscheen deze Scania R TL met koeltrailer:

Pas in 2012 verscheen weer een moderne truck in de vorm van een MB Actros met koeltrailer:

In 2013 volgde het model met de Scania R ’09 als trekker:

In 2016 verscheen deze DAF XF SSC met koeltrailer:

In 2018 was de nieuwe Scania CS20H de basis voor deze combinatie (waarbij het uiteindelijk verschenen model wel wat afweek van het model op de persfoto, wat eens te meer stoort zijn de eigenlijk ondermaatse opbouwen):

Van AWM zijn de laatste jaren veel meer modellen verschenen, om te beginnen in 2006 met deze Scania R tL met koeltrailer uit 2006:

In 2007 volgde deze Scania R TL combinatie:

AANVULLING: in 2008 verscheen van AWM als nogal apart model deze Scania met trailer in de rode kleur van het vroegere Deense bloemenimportbedrijf Bog Madsen, tegenwoordig onderdeel van de GASA Group:

In 2010 verscheen van AWM deze MB Actros met koeltrailer:

In 2012 vervolgde AWM de serie met dit bijzondere model van de Scania R ’09 TL 3-asser met Schmitz jubileumstrailer:

In 2013 volgde van AWM een Scania R ’09 TL als heuse LZV:

Ook in 2013 was er de Scania R 09 TL combinatie:

AANVULLING: Eerder gewoon vergeten te vermelden maar in januari 2015 verscheen deze MB Actros GigaSpace met oplegger van AWM

Heel apart: pas in 2015 verscheen dit model van een Scania met de speciale oplegger waarmee Wolter Koops Oranje steunde voor het EK Voetbal van 2008; daardoor wel een heel apart model:

Ook in 2015 verscheen deze Scania R HL combinatie:

En ook in 2015 was er de AWM-versie van de DAF XF SSC met koeltrailer:

In 2018 was er het model van de nieuwe Scania CS20H als basis voor deze combinatie:

En vrij recent nog begin dit jaar 2020 waren er deze twee actuele modellen:

En nog recenter (juni 2020) is er toch nog het model van de MB Actros met cameraatjes en beeldschermen met koeltrailer, op zich al bijzonder want zo veel meer van die nieuwe Actros-modellen zullen er wel niet meer van AWM te zien zijn:

AANVULLING: De gemeente Zeewolde heeft ooit een tweetal opleggers als promotie van de gemeente laten rijden; daarvan zijn indertijd ook modellen gemaakt door WSI; Wolter Koops was één van de in Zeewolde gevestigde bedrijven die wel eens met die opleggers heeft gereden; Jurgen Maassen maakte daarvan z’n eigen variant en dat past wel aardig bij dit overzicht:

 

 

0 gedachten over “Modellen van WOLTER KOOPS (weer aangevuld)

  • Jan er is er nog één, van AWM is er ook nog een rode Koops uitgebracht met Deense reclame van BogMadsen.

  • hoi, ik mis er 2 bij wolter koops overzicht. awm 75035  mb giga actros en herpa 158725 Scania 141 met huifoplegger.

    uit het overzicht blijkt dat ik er zelf 2 mis tw herpa 149181 en awm 74880, dus als iemand die voor mij heeft, hou ik me aanbevolen.

    groeten Nico Koller

  • Hallo Nico, met dank voor de opmerking. Het gemiste AWM-model staat er nu wel tussen (ik heb geen idee waarom ik die gemist heb bij het plaatsen); het betreffende Herpa-model 158725 is het eerste afgebeelde model.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.