Modellen van Texaco, Caltex en Chevron, deel 4 (slot)

Om het overzicht af te ronden nog aandacht voor de modellen van CHEVRON, de naam waaronder al de merken tegenwoordig zijn samengevat en de naam die na de door de overheid afgedwongen  splitsing van al die verzamelde Standard Oil-ondernemingen in de jaren ’30 werd gekozen in plaats van de naam Standard Oil of California (SOCAL). Overigens heeft juist deze naam niet zo erg veel modellen opgeleverd, mogelijk omdat Chevron het transport veel uitbesteedde.

Van Classic Metal Works is er deze Ford tankwagen in oudere kleurstelling:

Van Tonkin Replicas zijn er wat meer moderne modellen (geweest): een paar tankwagens, een trekker met gesloten oplegger met alleen het logo op de trekker en de ‘racetransporter’ met “DELO”-opschrift (DELO is de merknaam voor de smeermiddelen):

En er verrassend één Europees model is en wel het speciale Wiking-model voor het Sammler-Kontor van de DAF met tankoplegger van de firma “Müller & Sinning” waar als bij het voorbeeld het Chevron-logo op de cabine is opgedrukt:

En dat was het zo ver ik kon nagaan dus al met de modellen.

Nog even wat aandacht voor tankstations dan. Van het Amerikaanse Daron is er deze speelgoedachtige en getuige het afgebeelde model van de tankwagen qua schaal wat te groot uitgevallen tankstation ……

…… dat er overigen ook als Caltex tankstation is:

Van IHC was er deze als ‘Old Time Texaco Gas Station’, naar verluidt een Amerikaanse variant van een Europees merk (Heljan?):

In Australië is/was er kennelijk deze als Caltex Gas Station van een mij verder onbekend merk BAM:

En dit model van een Texaco tankstation trof ik op het internet zonder vermelding van een merk, maar ik meen me te herinneren dat er zoiets van Bachmann is geweest:

Wel is elk model tankstation te detailleren met deze kleine onderdelen van JL Innovative Design:

Hiermee is dit overzicht afgesloten; het heeft door ziekte even geduurd. Er komt vast wel een vervolg, want er is nog een bekend merk dat tegenwoordig ook onder Chevron Corp. valt.

Terug naar deel 3

0 gedachten over “Modellen van Texaco, Caltex en Chevron, deel 4 (slot)

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.