Modellen van Drogerie Müller – Update sep. 2022

(Dit artikel is eerder geplaatst in oktober 2021 en in augustus en september 2022 aangevuld).

Drogerie Müller is een Duitse drogisterij-keten van warenhuis-proportie met een grote Spielzeug/Modellbau afdeling.

Naar aanleiding van het nieuwe Wiking Volkswagen T2 model (oktober 2021) een korte opsomming van wat al eerder bij Müller in 1:87 leverbaar was. INPUT is WELKOM!
Modellen met Müller-reclame zijn vaak goedkoper dan het reguliere basismodel!
Müller heeft ook een online website. De verzending is alleen niet naar het buitenland. Drogisterij artikelen zijn in Duitsland veel goedkoper, dus een bezoek is het overwegen waard.

Wiking 0788 60 Volkswagen T1a Typ2 1953 (2021) en Messerschmidt KR 201 (1953-1964) (verschenen in 2019).

De achterzijde van Wiking 0788 60 Volkswagen T1a Typ2 1953 (foto Toon Ligthart).

Ook de speciale verpakking is de moeite waard.

De Wiking modellen hebben ook een Müller logo op de verpakking.

Wiking 8798 04 Volkswagen T1c, nu met imperiaal. Er staat ook een Müller-logo op de neus, daar waar bij de T1a het oranje VW logo staat. Deze uitvoering heeft de richtingaanwijzers aan de voorzijde boven de koplampen, grotere achterlichten en de brede achterklep t.o.v. de eerder verschenen T1a bovenaan dit artikel.

Wiking 8314 01 Volkswagen Transporter T2 Doppelkabine, verschijnt in oktober 2021.

Wiking 8788.03 Volkswagen Bus T1a (Typ 2) 1953, verschenen in 2020.
Eén van de door Drogerie Müller overgenomen drogisterijen is keten Obletter uit München en hoort dus ook in dit rijtje thuis. Eerst was het model alleen in München verkrijgbaar, later is de oplage verhoogd en in andere filialen leverbaar geworden.

Wiking 8300.01 Volkswagen T2 – leverbaar vanaf 15 sep. 2022 in de Spielwaren-filialen in Duitsland en Oostenrijk.
Deurklinken, koplampem, richtingaanwijzers en achterlichten: allemaal aangetipt met een kleurtje, zoals ook de andere Wiking modellen in deze reeks.

(Foto’s en info over de van Wiking verschenen Müller-modellen: Wiking, tenzij anders vermeld. info Wiking).

Busch 46258 Smart Fortwo Coupé (C450, 2012) oranje/wit – (rechtboven)
Busch 4….? Smart Fortwo Cabriolet (A450, 2012) oranje/wit – (is deze verschenen?)
Busch 5077? Smart Fortwo Cabriolet (A453, 2014) oranje/wit – (linksboven), verschenen 2019
Busch 50717 Smart Fortwo Coupé (C453, 2014) oranje/wit, verschenen 2019 – (onderste rij hierboven)

Busch 50722 Smart Fortwo Coupé (C453, 2104) wit, verschenen in 2022.

Busch Iveco Daily hoogdak, lange wielbasis. Verscheen in 2014.

Schuco Picollo, met pick-up dubbele cabine.

Tweemaal Volkswagen Bus T1 met kleine kleurverschillen en wel/niet een oranje streep aan de onderzijde van de carrosserie.

Busch Volkswagen Kever.

Actros van Herpa. Hier heb ik (FS) verder niets over kunnen vinden.

Het vermelden waard is dat Drogerie Müller ook speciale, exclusieve Carson RC-modellen laat/liet maken waaronder een Volkswagen Bus T1 ‘Porsche Renndienst’ (2018), maar die vallen buiten dit artikel wat mij betreft, omdat er geen Müller op staat.

PS.

Niet in schaal 1:87, maar wel leuk om te vermelden is dit Majorette 3-inch model (schaal 1:64). Er is ook een leuke Volkswagen Bus T1 en een Kever van Majorette.

0 gedachten over “Modellen van Drogerie Müller – Update sep. 2022

• Er zijn ook enkele Duitse modelbouwzaken die de Müller-modellen verkopen, dan vervalt het probleem van het verzenden. Overigens is de VW T1a van Wiking geen succes, de opbouw is te hoog. Vandaar dat ik alleen de T1c aanschaf, die is qua proporties wel goed.

• Ik, Henk Bijlsma, woon in Aalten, hemelsbreed 12 km van Bocholt (Dld.). In Bocholt is een filiaal van Müller,  Wiking-modellen verkopen ze daar niet regulier. Je kunt er geloof ik wel bestellen. Indien er collega-hobbyisten zijn met een grote wens voor hun modellen, kan ik eens informeren. Als je geen grote haast hebt, is dit misschien een oplossing. Laat maar weten.

• Ja, je kunt elk Wiking model dat nog bij Müller beschikbaar is bestellen
    in een filiaal naar keuze, je krijgt een e-mail als het in het filiaal
    is aangekomen en je kunt daar direct betalen en meenemen.
    Greetings Rolf