MODELLEN van de WEEK

Deze week eens aandacht voor meer dan één model met vijf modellen van rallywagens van het alweer verdwenen merk MIBER. Die kwam eind jaren ’80 en beginjaren ’90 met voor die tijd leuke modelletjes met een voorkeur voor de wat meer sportieve kant. Dat resulteerde onder andere in een serietje modellen van indertijd bekende rallywagens, zoals als eerste de modellen van de Peugeot 205 Turbo. Hier twee voorbeelden.

MIBER leverde die modellen zeg maar als basismodel met een decalvelletje:

Overigens kunt u hier ook het kleine verschil zien tussen de eerste witte en de latere gele, die de Dakar-versie moet voorstellen. Die plastic-ogende modellen moesten natuurlijk wel eerst worden geverfd, ook de details als koplampen, maar met de decals er op konden ze er zo gaan uitzien:

Erg leuk was natuurlijk het modelletje van de Renault 5 Turbo dat Renault Sport bijvoorbeeld zo inzette:

Ook hier was dit plastic-ogende ‘bommetje’ weer voorzien van een decalvelletje:

En met veel verfwerk en ophalen van de details kon het er dan zo gaan uitzien:

Één van de laatste modellen was het model van de Lancia Delta HF Integrale, die naast een basisversie natuurlijk ook een voorbeeld in de rallyversie had:

Na het verfwerk en met de decals er op kon het er dan zo uitzien met daarnaast al het model van de Toyota Celica dat op dezelfde manier is ‘behandeld’:

Let eens op de verschillen die er kennelijk in het decalsetje zaten tussen het model boven en hieronder:

De vijf rallywagens komen uit mijn eigen collectie.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.