MODELLEN van de WEEK

In aansluiting op de serie “DAF Promotiemodellen” is het wel aardig wat verschillende modellen op basis van de Herpa DAF CF te laten zien. Het model hierboven is trouwens een echt Herpa promotiemodel speciaal gemaakt voor “WABCO” en naar verluidt zeer zeldzaam.

Jan Kasemir maakte dit model van de DAF CF met trailer in de kleuren van de “Houtdraaierij Drago & Zn.” uit Neede (die zich tegenwoordig als “De draaiers van het oosten” afficheren):

Ook van de hand van Jan Kasemir is het model van de DAF CF met oplegger in de uitvoering van “Hout & Plaat” uit Groningen:

Hans de Koning bouwde een interessante asfaltkipper met de dagcabine van de CF en een in de breedte aangepaste kipbak van een diecastmodel; als extra is de deur van de DAF geopend:

Jos Keja bouwde een veegwagen in de kleuren van “RMN” wat staat voor het Reinigingsbedrijf Midden-Nederland. Voor dit model heeft Jos de cabine naar voorbeeld moeten verlagen en ook de FAUN opbouw grotendeels zelf moeten bouwen:

De DAF wisselbakcombinatie van “Jan Krediet” is gedetailleerd naar voorbeeld gebouwd door Jan Jongman inclusief de nagebouwde aanhanger van GS Meppel:

Arie de Snaayer bouwde een mooi model van een DAF CF trekker met korte tankoplegger, zoals die veel voor de levering van huisbrandolie werden/worden gebruikt. De trekker is een aangepast Herpa-model, de oplegger is zelfgebouwd waarbij een electriciteitsbuis als basis voor de tank diende:

Harm Bos begon met de ‘Virol’-DAF, ooit door De Kleine gemaakt, en maakte er deze fraai gedetailleerde combinatie met afrolcontainers van, waarbij ik er van uit ga dat de firma fictief is:

 

Dit was zo maar een willekeurige greep uit vroegere H0-MODELAUTO BERICHTEN.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.