MODELLEN van de WEEK

Onderwerp deze week zijn modellen van de al weer verdwenen firma “De Vries Transportgroup” uit Veendam. Dat bedrijf kon je zien als de voortzetting van het vroeger welbekende “Jonker Scheuer”, later “Jonker Veendam”. Dat laatste werd ingelijfd bij “Vos Logistics”, maar die stootte niet veel later deze noordelijke tak weer af, waarna de “De Vries Transportgroup” het licht zag. De naamgever bleek familie van dhr. Jonker, daarmee was het bedrijf a.h.w. weer terug in de familie. Echter, ook dit bedrijf heeft als zodanig niet lang bestaan, het ging in 2009 failliet en werd daarna opgenomen in de “Husa Transport Group”.

Hans Boshuizen bouwde de Scania R420 Highline met kipsilotrailer naar het bovenstaande voorbeeld uit Herpa delen. De decals werden gemaakt door Marc Bodewes. Eenzelfde truck naar voorbeeld maar dan met Iveco Stralis als trekker werd gebouwd door Jan Kasemir, waarbij de Iveco van Rietze afkomstig was.

Hans Boshuizen weer gebruikte dezelfde Iveco van Rietze als trekker voor een tankoplegger:

En hij maakte ook deze Scania Highline met bulkcontainer, volgens Hans hadden alleen de trucks van eigen rijders wel spoilers en fenders:

Jan Kasemir weer is de bouwer van de onderstaande Iveco Stralis met schuifzeilentrailer….

… en ook Hans Boshuizen maakte zo’n combinatie:

En hier het voorbeeld:

Voor de volledigheid: AWM heeft twee modellen gemaakt naar voorbeelden van “De Vries Transportgroup”.

 

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.