MODELLEN van de WEEK

Om de nieuwe modellen van de Scania LB76 van VK-Modelle kun je niet omheen, alleen al omdat die modellen uitstekend weergeven hoever je kunt gaan met de gedetailleerde weergave van voorbeelden als in dit geval die Scania’s. Verschillende cabines ook nog op een werkelijk voorbeeldig weergegeven chassis met gemonteerde stuurinrichting. Redenen genoeg die maar eens Modellen van de Week te noemen.

Maar dan heb je dus mooie solo-trekkers of je moet een idee hebben om er een passende trailer achter te hangen. In dit geval maar eens gekeken wat voor mogelijkheden er zoal zijn. Die Scania is een typische truck uit de jaren ’60 dus passende trailers moeten ook uit die periode komen. Dan liggen de opleggers van Brekina voor de hand, ook al omdat die zonder problemen passen zoals deze (vervelend wel dat die opleggers niet los verkrijgbaar zijn):

De ‘Shell”-tankoplegger past zelfs prima qua kleuren:

Maar misschien past een oude tanktrailer van Wiking nog wel wat beter:

Qua periode past zo’n widespread oplegger van Wiking ook wel, maar die zijn een beetje aan de smalle kant:

Dan is zo’n 40-voets 2-asser van origineel Kibri (hoewel deze door Epoche is uitgebracht) wel wat beter passend:

En ook de oude 40-voets Herpa opleggers passen wel of het nu de widespread 2-assers of deze 3-assers (de fietsenvangers kunnen er wel af) zijn:

Een oud type kiepoplegger kan ook nog wel:

En zeker een 20-voets containertrailer:

Maar wellicht het mooiste is er een project van te maken met de klassieke HULO-stenenoplegger als kitje van Dirkzwager:

0 gedachten over “MODELLEN van de WEEK

  • Roco wide spread huiftraier of Herpa widespread 12 m trailers zijn denk ik ook goede opties. Roco jumbo volume oplegger?
    Die Shell versie is erg leuk.

  • Die oude 2-as huiftrailer van Roco kon ik niet zo gauw meer vinden, maar die kan zeker; die 12m widespread van Herpa heb ik al genoemd (zie 40-voets. Overigens zijn er nog genoeg opties zoals oude tank- en silotrailers van o.m Kibri en Herpa.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.