MODELLEN van de WEEK

Kunt u zich voorstellen dat de basis, in dit geval de oplegger, afkomstig is van een als speelgoed bedoeld model? Voor dit model heeft Kurt Hofmeyer naast een op vele onderdelen verbeterde International 4300 trekker uit een witmetalen kit van Walker Models namelijk gebruik gemaakt van een oplegger uit een serie modellen die Mattel/Hot Wheels begin jaren ’80 in de handel bracht. Dat waren bijzondere modellen niet alleen door de best wel aardige trekkers maar ook door de typisch Amerikaanse opleggers, die je verder niet kon aantreffen. Okee, ze waren voor H0 iets aan de brede kant, maar het waren dan ook als speelgoed bedoelde modellen. Door een gat in de achterkant van de trailer kon je een stuurtje steken en dan kon je het geheel al sturend over tafel laten rijden.

Een ingenieus systeem maar als modelbouwer kun je daar niet zo veel mee, maar dat kun je wel met de best aardige trekkers en de verschillende opleggers.

Kurt Hofmeyer gebruikte die opleggers dan ook om die naar wat typische combinaties naar eigen inzicht om te bouwen. Mooi voorbeeld is deze graantrailer waar een wat verbeterde GMC Astro uit een kit van Lindberg als trekker is gezet. Net als bovenstaande trailer is ook deze oplegger versmald tot de juiste breedte, is een passend chassis gebouwd en zijn Herpa-wielen gebruikt. De kleuren en opschriften zijn gebleven.

Ook bij het volgende model is zo’n typische oplegger van Mattel gebruikt, een oplegger gebruikt voor het vervoer van citrusvruchten. Ook weer versmald en voorzien van andere wielen van Trucks ’n Stuff. De trekker is een aangepaste Ford Aeromax van Herpa.

Één van de leukste opleggers is wel die van de inmiddels wel klassieke veetrailer. Ook die is tot de juiste proporties versmald, zijn de openingen zwart ingevuld en zijn er nieuwe wielen van A-Line onder gezet. Het opschrift is gebleven. De Kenworth K100 is gebaseerd op een resin kit die indertijd verkrijgbaar was als afgietsel van het Guisval diecastmodel, maar dan wel sterk verbeterd.

Tot de Moving Van trailer in de kleuren van Mayflower, waar weer hetzelfde procédé van versmallen en aanpassen van het chassis is gevolgd. Trekker is dit keer een GMC Astro uit een witmetalen kit van Leetown; wielen dit keer van Wiking.

Deze modellen en veel meer zijn ook te vinden op de eigen website Trucks87 van Kurt Hofmeyer.

Eén gedachte over & ldquo; MODELLEN van de WEEK & rdquo;

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.