MODELLEN van de WEEK

Bij de MODELLEN van deze WEEK zou je kunnen denken dat het gewone seriemodellen zijn maar niets is minder waar. Jan Jongman veranderde de bekende Nooteboom promotie-modellen van de PendelX-diepladers (zie afbeelding hieronder) op meer ingrijpende wijze dan je zo op het eerste gezicht zou zeggen. De bekende promotiemodellen uit 2008:

Achter de boven afgebeelde MAN 4-asser hangt nu dus een van 4-as tot een verlengde 5-as PendelX met een dolly die ook van een extra as is voorzien en dat is veel meer werk dan je zo aan het model kunt zien.

Ook het seriemodel van “Collett”, de MAN met PendelX-dieplader, ontkwam niet aan een verandering, de 4-as trekker is nu dus een 3-asser geworden.

Dan vraag je je nog af wat er dan van de  dieplader met MB Actros is geworden, wel dat model ontkwam ook niet aan een modificatie. Want om het fraaie Kibri-model van de CAT Lexion maaidorser te kunnen laden …………….

………… is daar ook het een en ander veranderd. Jan bouwde zelf naar voorbeeld de verplaatsbare wielkuipen die bij het transport van dergelijke overmaatse machines wel zo handig zijn. De PendelX dieplader werd ook nog ingekort tot 3-asser (weet u gelijk weer waar die overgebleven as terecht is gekomen) met dit mooie model als resultaat:

Het volgende model is meer vrije expressie, want een Renault Premium Route als 4-as trekker zul je niet vaak tegengekomen kunnen zijn. Deze combinatie met de Nooteboom semidieplader van Albedo maakt toch wel indruk.

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.