MODELLEN van de WEEK

Om het al weer enige tijd geleden overleden clublid Joop Panen te eren dit keer een paar van zijn modellen, die hij zoals veel modelbouwers deden en doen in een eigen fictief bedrijfsuitvoering “JP” maakte. Een erg leuk model is deze Scania T164 waarmee die firma mest vervoerde. Basis zijn Herpa-modellen die in eigen beheer van kleur en passende opschriften werden voorzien waarbij het opschrift “Member of the shitgroup” wel heel erg geestig is.

Een MB Actros met Empl-opbouw werd door de firma “JP” ingezet als 24-uurs berger met in dit geval een deerlijk gehavende Renault Magnum op de lepel:

Voor meer speciale transporten was er de DAF XF95 met 2-bed-3 Goldhofer dieplader waarmee “JP” de eigen Liebherr R954 met sloopschaar werd vervoerd (basis in alle gevallen Herpa-modellen):

Schroot kon dan worden vervoerd met een DAF CF85 met afrolcontainerinstallatie, wat je dan op de foto weer niet ziet is dat het model met wat electronika over ‘werkende’ zwaailichten beschikte. Bij zo’n divers bedrijf kan een servicewagen niet ontbreken, daarvoor is deze VW Crafter in het bedrijfsrood gespoten en van opschriften voorzien.

Het laatste model is verrassend uitgevoerd in het blauw, maar dat blijkt dan een sub te zijn van “JP” met de veelzeggende naam “De Rommelbende Logistics”; basis hiervoor was het Scania R420 model van ‘Verhoek Europe’ ooit door De Kleine gemaakt.

Afbeeldingen: Bennie van Meurs

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.