MODELLEN van de WEEK

Het Oostenrijkse Vögel Transporte uit Bludesch is een bedrijf van een inmiddels flinke omvang en een vloot vrachtwagens die vooral opvallen door de flinke striping op de cabines, die overigens wel een verschillende basiskleur kunnen hebben. De firma houdt er ook nog een paar mooie showtrucks op na.

Je kunt, ook naast de seriemodellen van Herpa en AWM, met wat decals dan ook een mooie verzameling bij elkaar maken. Andreas Bergmann maakte een paar van zulke modellen, waarvan we er hier drie laten zien. Eerst deze Scania R580L met schuifzeilentrailer in het rood. Hier een van de mogelijke voorbeelden al is dit er dan wel één van de vestiging in Liechtenstein:

Het model is opgebouwd uit Herpa-delen die naar voorbeeld in kleur zijn gelakt en van door Decalprint.de vervaardigde decals zijn voorzien en dat laatste is met zo’n grille niet echt eenvoudig:

Een ander model is dat van een MB Actros LH2 met ook een schuifzeiltrailer, dit keer na de rode cabine een (bijna) witte oplegger:

Dat de voorkant er zo hoort uit te zien geeft dit voorbeeld aan met een andere maar ook wel interessante trailer:

Andreas heeft dat mooi strak opgelost:

Dat er verschillende kleuren vrachtwagens in gebruik waren/zijn is met deze MAN TGA XXL ook duidelijk, je zou denken dat je naar een zwart-wit foto zit te kijken maar het is toch echt heel donkergroen op de cabine. Dit model is weer opgebouwd uit Herpa-delen met de vermelding dat de schuifzeiltrailer het mooie ex B&S-exemplaar is (dat helaas niet meer door Herpa wordt aangeboden).

Het mogelijke voorbeeld van deze MAN:

Afbeeldingen modellen: Bennie van Meurs

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.