Modellen van de H.ESSERS groep, deel 2

In dit deel 2 modellen van een aantal bedrijven die in de loop van de laatste 20 jaar door H.Essers zijn overgenomen, in dit deel de Belgische, een Duitse en een Noors-Franse bedrijven.

Een bedrijf dat door Essers werd overgenomen was de Belgische luchtvrachtspecialist Super Liner Cargo. Van die firma verschenen al in de beginjaren van AWM (toen nog AMW geheten) twee modellen, beide met de Renault AE500 als trekker:

Na de overname kwam AWM met dit mixmodel: een MAN F2000 in het uiterlijk nog van Super liner Cargo maar al met oplegger in het rood van Essers; de afbeelding van het opstijgend vliegtuig is gebleven:

Een volgend bedrijf dat overgenomen werd was dat van de firma Nijs uit Lommel:

Van die firma maakte AWM een flink aantal modellen zoals deze DAF volumecombinatie …..

…. deze MAN TGA volumecombinatie …..

…. en ook deze twee Iveco modellen:

Een verdere overname was die van de firma Geertrans waar ook de firma Hellings aan was toegevoegd:

Voor de meesten van u zal dit fraaie model van de MAN TGX XXL met Nooteboom Teletrailer van Geertrans wel bekend zijn:

Voor zelfbouwers biedt TL Modellbau passende Geertrans-decals:

In een heel andere tak van transport was de Duitse firma Kamman Thermologistik aktief namelijk het vervoer van geneesmiddelen, in 2015 is die firma door Essers overgenomen:

Voor die tijd was er al dit Herpa-model van een MAN TGX XXL met koeloplegger:

Nog maar kort is Essers aktief in het al dan niet intermodaal transport van tankcontainers door de overname van het Belgische Huktra in 2018 en dit jaar het Noors-Franse Tank Management AS:

Van Huktra zijn er tankcontainers van B-Models, die ook wel los verkocht worden:

Van Tank Management AS is er wel een zelfs vrij recent verschenen truckmodel van AWM, een SWAP tankcontainer met een Scania trekker van de Duitse firma Köppen, containers zijn ook los verkrijgbaar:

Er zijn meer Belgische bedrijven overgenomen zoals hier afgebeeld Verstraete, Steelexpress België en Driessen Genk; opvallend wel bedrijven met elk een eigen tak van transport. Van deze bedrijven zijn mij geen modellen bekend:

Ook overgenomen is Hessenatie, daarvan vond ik alleen een zo te zien al oude container op draagwagen van Roco, met zo’n Iveco er voor zou dat toch een aardige combinatie kunnen vormen:

In het afsluitende deel 3 komen dan de door Essers overgenomen Nederlandse bedrijven en de modellen daarvan aan bod.

(terug naar deel 1)

Eén gedachte over & ldquo; Modellen van de H.ESSERS groep, deel 2 & rdquo;

  • Een heel uitgebreid en mooi overzicht van de firma Essers en de uitgebrachte HO modellen JanS.  Enige nuance, Geertrans is nooit overgenomen, maar opgericht in 1996 door eigenaar Noël Essers op de oude bedrijfsterreinen in Eksel (B) vlak na de verhuis van het hoofdkantoor naar Genk. Hij wou zich hierbij toespitsen op het uitzonderlijk vervoer. Bedrijf ligt in de Geerstraat, vandaar de naam  😉

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.