Modellen van BERTSCHI deel 3

In dit laatste deel 3 modellen van AWM en Wiking en nog wat meer ter afronding. Van AWM zijn er ook flink wat modellen, een klein deel maar als seriemodel verschenen, de meeste in dezelfde exclusieve serie als de Herpa-modellen. Één van de eerste was deze MAN F2000 met kipsilotrailer als seriemodel en exclusief een leuke Volvo FH met 30ft tankcontainer van ‘Bertschi Iberica’:

Twee modellen, een DAF en een MAN, beide met 20ft tankcontainer van “Bayer’:

Ook meerdere MAN TGA-trekkers met verschillende opleggers:

DAF 95XF met kipsilotrailer en MB Actros met 40 ft silo:

Eens geen tank- of silocontainers bij deze twee modellen:

Wat MAN TGX-trekkers met verschillende opleggers:

Vrij recent zijn deze modellen verschenen met de Volvo FH4 als trekker met verschillende SWAP-tankcontainers, ook de Volvo als zgn. ‘Lehrlingstruck’:

 

Dat was het voor zover ik de AWM-modellen terug kon vinden.

Wiking verraste een paar jaar geleden met wat moderne truckmodellen met de toen nieuwe oplegger voor tankcontainers en daarvan verschenen ook deze goed ogende ‘Bertschi’-modellen:

Sinds 2007 is het Zweedse Nordic Bulkers ook onderdeel van Bertschi, hoewel bij dat onderdeel de karakteristieke groen met witte kleur is behouden:

Er zijn een aantal modellen die Nordic Bulkers specifiek als onderwerp hebben, voorop natuurlijk het fraaie Herpa-model van de Scania T in de oorspronkelijke groen-witte kleuren maar ook Herpa MAN en DAF modellen van Bertschi-trekkers voor NB-containers:

Ook op basis van AWM een Bertschi trekker met NB-bulkcontainer:

Ter afronding dan nog een wat aparte model. Zo is er in het Faller Cas System sinds kort deze MB Actros met 20 ft tankcontainer op Herpa-basis.

Als grote speler in het intermodale verkeer is Bertschi natuurlijk ook interessant voor de fabrikanten van modelspoor en dat heeft al geleid tot vele modellen van vrijwel alle fabrikanten die zich daarmee bezig houden, dat is te veel om het hier ook nog allemaal weer te geven.

Als ‘blikvanger’ voor al die modelspoor-modellen deze aardige plaatjes van de set van het Duitse Kombi-Modell compleet met bijpassende MAN van AWM …….

…. en een paar modellen van Märklin, Roco en Mehano als illustratie met wel telkens verschillende containers:

 

Met de opmerking dat veel van de getoonde containers van Bertschi ook wel los verkrijgbaar zijn sluit ik dit overzicht af. Zoals gezegd, er zijn zo veel modellen (geweest) dan kun je er wel eens één over het hoofd zien.

Eén gedachte over & ldquo; Modellen van BERTSCHI deel 3 & rdquo;

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.